Ons biologisch assortiment

Op deze pagina vindt u informatie over het biologisch assortiment van Rijk Zwaan. We presenteren o.a. trots onze bio-coating voor biologische zaden. Een filmpje neemt u mee in het ontwikkelingsproces en toont de mogelijkheden van deze wit omhulde zaden. Ook vindt u hier filmmateriaal van een aantal belangrijke resistenties. Een aantal teeltadviseurs vertellen u alles over hun specialisme. Beeldmateriaal is er uitaard ook van onze biologische rassen. Tenslotte tonen overzichtelijke leaflets ons assortiment oudgedienden en nieuwkomers.

Voor meer informatie neem contact op met Heleen Bos, via h.bos@rijkzwaan.nl

Rijk Zwaan Organic

Bekijk hier de video waarin onze klanten hun ambities en gedrevenheid voor biologisch met u delen.

Blueleaf

De groenterassen die Rijk Zwaan speciaal voor de biologische markt ontwikkelt, zijn groeikrachtig, productief en vooral resistent tegen veel ziekten en plagen. Zo hebben we de blue leaf-komkommerrassen - herkenbaar aan het donkergroene blad - met van nature een sterke afweer. Klik op de button voor de brochure. 

Lt Defense

Echte meeldauw (Leveillula taurica (Lt)) is een van de belangrijkste ziektes in paprika. Rijk Zwaan heeft een resistentie tegen Lt ontwikkeld. Steeds meer paprikarassen van Rijk Zwaan beschikken over deze resistentie. Ze zijn herkenbaar aan het Lt-label. Deze intermediate resistentie betekent dat telers minder gewasbeschermingsmiddelen nodig hebben om meeldauw te bestrijden. Klik op de button voor de brochure. 

 

Bondefense

Rijk Zwaan heeft een breed scala van rassen met een hoge weerstand (HR) tegen mozaïek virus (CGMMV). Klik op de button voor de brochure. 

CleanLeaf voor aubergine

CleanLeaf aubergines zijn minder aantrekkelijk voor Wittevlieg (Bermisis tabaci) in vergelijking tot gewone aubergines. In verschillende proeven zien we dat Wittevlieg zich minder ontwikkelt op CleanLeaf aubergines, zowel het aantal eieren, nimfen als volwassenen is duidelijk minder. Daarnaast zien we ook een lagere populatie Trips larven (Frankliniella occidentalis) op CleanLeaf aubergines omdat volwassen Trips haar eieren liever legt op de traditionele planten tussen de haren. Dit geeft in een lagere Trips populatie in de kas. Door deze lagere populatiedruk kunnen natuurlijke vijanden zoals A. Swirskii gemakkelijker hun werk doen wat resulteert in een goede biologische balans waardoor ingrijpen met gewasbeschermingsmiddelen (bijna) niet meer nodig is.

Onze Fusarium resistente komkommers

Vorig seizoen hebben we een aantal telers gevraagd om een ​​vatbare variëteit tussen onze rassen Forami RZ en 24-272 RZ te planten. Elke vier uur nam een ​​camera een foto van de uitsnede. Het vatbare ras verwelkte en stierf, terwijl onze resistente rassen het hele seizoen gezond bleven. Dus de Fusarium-resistentie biedt telers duidelijk meer zekerheid. Deze time-lapse-film illustreert het verschil zeer goed.

 

 

Ontdek ons biologische assortiment

Klik hier voor een bezoek aan onze website. U vindt er meer informatie over onze biologische groenteportefeuille en u leest er interessante nieuwsartikelen.

Nieuwe rassen - door Maarten van Geest

Maarten van Geest vertelt u alles over de nieuwe rassen voor de teelt onder glas.

Video Daan Heidema

Daan Heidema vertelt u alles over de nieuwe rassen voor de vollegrondteelt.

Assortimentsbrochure brassica

Bekijk de brochure met ons volledige brassica-assortiment voor de Benelux. Met de rasbeschrijvingen en teeltplanningen maakt u gemakkelijk de beste rassenkeuze voor uw bedrijf. Ons assortiment bestaat uit bloemkool, broccoli, koolrabi en sluitkool (wittekool, spitskool, rodekool en savooiekool). In deze brochure herkent u de biologische varianten aan het groene icoon met de vlinder. Klik op de button voor de brochure. 

Assortimentsbrochure komkommer

Onze brochure met ons volledige komkommerassortiment. Dit boekje zet alle nieuwkomers en bestaande rassen duidelijk op een rij. U herkent de biologische varianten aan het groene icoon met de vlinder. Klik op de button voor de brochure. 

Assortimentsbrochure tomaat

Rijk Zwaan biedt meer dan een breed tomatenassortiment. Zo hebben wij een productlijn Organic. De rassen die hierin passen, zijn herkenbaar aan het groene icoontje met de vlinder. Klik op de button voor de brochure met ons tomatenassortiment

 

 

Assortimentsbrochure sla

Bekijk hier ons assortiment sla- en andijvierassen onder glas. U vindt hierin alle rassen met een korte omschrijving, het resistentiepatroon en een zaai-, plant- en oogstschema. U herkent de biologische varianten aan het groene icoon met de vlinder. Klik op de button voor de brochure. 

 

Brochure sla   

Assortimentsbrochure paprika

Onze brochure met ons volledige paprika-assortiment. Dit boekje biedt een handig overzicht van onze paprikarassen. U herkent de biologische varianten aan het groene icoon met de vlinder. Klik op de button voor de brochure.