Demodagen Fijnaart 2021 voor biologische teelt

Tussen 13 september tot 15 oktober bent u van harte welkom bij onze demo van Rijk Zwaan-rassen voor biologische teelt. We leiden u met plezier rond langs ons assortiment biologische bladgewassen en vollegrondsgroenten. Hieronder leest u in het kort welke hoogtepunten u kunt verwachten op het demoveld.

Meer informatie of een afspraak maken?

Neem contact op met uw teeltadviseuer of stuur een e-mail naar invitation@rijkzwaan.nl

Highlights

Een van de highlights voor biologische teelt dit jaar is Hestan RZ, een wortel van het nantestype, die erg uniform is op lengte. In het oog springt ook Monty RZ. Deze rode biet heeft een hoge brix-waarde, een hoog betaninegehalte en is sterk tegen bladziektes. Doordat hij langer doorgroeit is ook de opbrengst hoog.

Smakelijk en kleurrijk

In de demo zijn verder veel specialiteiten in opkomst te zien, zoals de sterke en smakelijke groene en rode little gem Rianxo RZ en Cardaine RZ. Steeds meer biologische telers kiezen voor de bleekselderij Kelvin RZ omdat hij bestand is tegen bladvlekkenziekte en sterk tegen schot. Hoogtepunten zijn er ook in het koolassortiment. Het is sterk uitgebreid, met toppers als de betrouwbare bloemkool Arienzo RZ, broccoli Larsson RZ met een lange houdbaarheid en witte kool Congama RZ. Ook de paarse bloemkool Lavender RZ is geschikt voor organic teelt. Bijzonder in het saladeschap is CabbisiTM, een handzame, smakelijke spitskool.

Herkenbaar

De rassen geschikt voor biologische teelt zijn duidelijk herkenbaar in het veld aan het vlinder- of nct-logo. Overbodig te zeggen dat onze rassen voor dit segment een brede resistentie hebben tegen onder meer meeldauw en bladluis en een grote natuurlijke weerstand.

 

Meer biologisch

Wilt u meer achtergrondinformatie over ons biologisch assortiment? Bekijk dan onze pagina boordevol informatie in de vorm van film- en beeldmateriaal en brochures.