Demokas komkommer

Lange komkommers, maar ook midi-, mini-, snack-, gestekelde, kleine kern, witte en bicolor komkommers: u vindt alle typen in de demokas. Rijk Zwaan werkt hierbij samen met een teler in Nootdorp (Nederland), die in een deel van zijn kas ruimte biedt aan onze proeven. Van begin februari tot half oktober geven wij telers en ketenpartners graag een rondleiding.

Goede vergelijking

In de kas staan in drie teeltronden zo’n 35 rassen op proef, deels als hogedraadteelt. In de proef met lange komkommers staan zowel nieuwkomers als commerciële rassen. Van deze rassen registreert de teler nauwgezet alle productiegegevens. Dat maakt een goede vergelijking mogelijk. Aan het eind van elke teelt delen we deze resultaten op de RZ partner app.

Diversificatie

De demokas biedt daarnaast volop ideeën voor diversificatie. Zo vindt u er komkommers met een kleine kern speciaal voor de verwerkende industrie, een soort dat bijzonder geschikt is voor wokgerechten, andere gestekelde Aziatische en lange Amerikaanse typen, witte en tweekleurige komkommers, augurken en nog veel meer. 

Rondleiding op afspraak

Een bezoek is daarom interessant voor telers en ketenpartners uit de hele wereld. Wij geven op afspraak graag een rondleiding om de teelt- en marktkansen van de verschillende soorten te bespreken. Van 1 februari tot 15 oktober kunt u de demokas bezichtigen.