Vroege demodagen 2022

13 juni t/m 1 juli 2022 Fijnaart, Nederland

Van 13 juni tot en met 1 juli organiseren we onze demodagen in Fijnaart. We presenteren u onze nieuwe en kleurrijke rassen op zowel de outdoor demo als op de hydroponics demo. We nodigen u van harte uit!

Hydroponics demo in Dinteloord - 13 juni t/m 24 juni

De Rijk Zwaan hydroponics demo vindt plaats van 13-24 juni in Dinteloord, vlakbij Fijnaart. We presenteren u onze kleurrijke 'levende sla'-concepten Salatrio en Salanova®, evenals onze efficiente oplossing voor de vers gesneden markt: Salanova Teenleaf. Daarnaast is tijdens deze demo de schijnwerper gericht op een interessant sla-ras, die voorziet in een hoog aantal hamburgerformaat bladeren. Rijk Zwaan kijkt ernaar uit om bezoekers te verwelkomen op de nieuwe en inspirerende locatie in Dinteloord voor waardevolle en stimulerende gesprekken over bestaande en nieuwe projecten voor hydroponics.

Outdoor demo

Gelijktijdig met de hydroponics demo vindt ook onze outdoor demo plaats.  Tijdens deze editie presenteren we u graag ons uitgebreide bladgewassen assortiment. Naast de noviteiten in ons koolassortiment ook speciale aandacht voor onze knolvoetresistente bloemkolen. Daarnaast richten we tijdens deze demo de schijnwerper op het interessante sla-ras Limambo RZ die voorziet in een groot aantal bladeren van hamburgerformaat. De moeite waard om te bekijken zijn ook de twee nieuwe Knox™ ijsbergsla rassen (45-IC1067 RZ en 45-IC1425 RZ) en de Knox™ botersla (43-BU7317 RZ). Daarnaast de groene en rode eikenblad (83-OA2072 en 83-OA5505) met dikker blad.

Ook presenteren wij onze rassen die geschikt zijn voor biologische teelt. Deze rassen zijn duidelijk herkenbaar in het veld aan het vlinder- of nct-logo.

Biologische gewassen

Uiteraard presenteren we u ook onze rassen die geschikt zijn voor de biologische teelt. Op het gebied van bloemkool ziet u Arienzo RZ. Deze combineert snelheid met groeikracht voor de vroegste plantingen. Uiteraard ontbreekt de mooie paarse bloemkool Lavender niet. Ook de nieuwe romanesco voor de herfstteelt, Delaverde RZ is te zien. Dit is een forse groeier met een mooie presentatie. In ons koolassortiment speciale aandacht voor rode kool Rexoma RZ, een flexibele middenvroege kool, zeer geschikt voor bewaring. Wittekool Foxma is een ideale bewaarkool voor de kleine maten en hoge plantdichtheden. En zeer belangrijk voor biotelers: onze knolvoetresistente bloemkolen Paxton RZ, Paige RZ en Pierce RZ.

Op het demo veld staan o. a. Cindita RZ, 41-CR2283 RZ (small) en 41-CR1402 RZ (large) uit de crunchy family. Deze staan garant voor crunchiness, hogere voedingswaarde en houdbaarheid.

GreenTech Amsterdam

Ook in juni vindt de GreenTech in Amsterdam plaats. Van 14 tot en met 16 juni zijn we daar aanwezig om u mee te nemen in onze kennis op het gebied van high-tech productiemethoden, speciaal veredelde rassen voor high-tech teelt, retailmarkten en samenwerkingen binnen het netwerk van glastuinbouwleveranciers. Tijdens de beurs nemen experts van Rijk Zwaan deel aan diverse paneldiscussies en presentaties om inzichten te delen over de high-tech oplossingen en diensten van het bedrijf. Meer informatie over de bijdrage van Rijk Zwaan tijdens de beurs is te vinden op de GreenTech event pagina, waar ook de mogelijkheid is om een afspraak in te plannen met het Horticultural Projects team.

Wilt u de demo bezoeken? Maak dan een afspraak met uw teeltadviseur. Zo bent u ervan verzekerd dat u niets hoeft te missen!

We hopen u te mogen begroeten in Fijnaart en/of Dinteloord.