The future is sky

Wij hebben een lange geschiedenis in komkommer die begon in 1937 met de veredeling van ons eerste komkommerras. Samen met telers van over de hele wereld zijn we sindsdien blijven evolueren. Wij doen voortdurend onderzoek naar nieuwe komkommerrassen, belangrijke resistenties en technische kenmerken. Van generatie op generatie gaan we graag het gesprek aan om te anticiperen op nieuwe uitdagingen in veranderende teeltomstandigheden. Van durven dromen, naar durven doen... en altijd gebaseerd op gedeeld ondernemerschap en met een focus op de toekomst. Het zaadje plant je zelf, maar groeien doen we samen! The future is sky!

Voor de video's uit de serie 'The Future is sky'


Klik hier

Breed assortiment komkommertypes voor high-tech telers

Wij hebben oplossingen voor elke teelt, elke kas en elk seizoen. Ons assortiment omvat alle typen, van snackkomkommers tot lange komkommers voor zowel paraplu- als hogedraadsystemen. Ons uitgebreide assortiment is tot stand gekomen door intensieve samenwerking met onze partners en voortdurende kennisuitwisseling. Door continu te kijken naar nieuwe types, maar ook dankzij waardevolle input van telers, zijn we er steeds in geslaagd de beste rassen te veredelen op het gebied van eigenschappen. Bon Defense en Blueleaf zijn daar goede voorbeelden van. 

Gedeeld ondernemerschap

In onze lange komkommergeschiedenis hebben we ons samen met telers ontwikkeld en ingespeeld op de snelle ontwikkelingen. Dit partnerschap wordt gesymboliseerd door de ondernemende mentaliteit die Rijk Zwaan meebrengt naar de telers. Vanaf het begin maakt gedeeld ondernemerschap deel uit van ons DNA, zoals onze oprichter, de heer Rijk Zwaan, al in 1924 onderstreepte: "Tussen een zaadhandelaar en een teler moet wederzijds vertrouwen zijn, en als we eenmaal samenwerken twijfel ik er niet aan dat dit tot langdurige relaties zal leiden." En die overtuiging delen we tot op de dag van vandaag.

Van generatie op generatie

Onze geschiedenis in komkommer begon in 1937, wat betekent dat ons gedeelde ondernemerschap met de eerste generatie komkommertelers 85 jaar geleden is ontstaan. Sindsdien zijn we telers van generatie op generatie blijven ondersteunen, omdat we alleen door samen te werken voortdurend nieuwe komkommertypes, resistenties en eigenschappen kunnen ontwikkelen zodat we telers kunnen helpen aan de steeds veranderende markteisen te voldoen en hun bedrijf succesvol te laten groeien.

Van durven dromen, naar durven doen

Onze langdurige vertrouwensrelatie met telers stelt ons in staat om niet alleen gezamenlijk te dromen over de toekomst, maar ook om keuzes te durven maken en uiteindelijk te doen wat nodig is om daarnaar te handelen. Om te laten zien hoeveel dit partnerschap voor ons betekent, zullen we de komende tijd onze expertise delen over trends in de sector en inspiratie bieden over actuele kwesties in de komkommerindustrie op basis van de verhalen van telers en veredelaars zelf in een serie genaamd 'The future is sky'.