Samenwerken zit in onze genen

De langdurige vertrouwensrelaties die we hebben met telers stellen ons in staat sterke rassen te ontwikkelen en altijd oplossingen te vinden voor elk klimaat, elke kas en elk seizoen. In de serie 'The Future is sky' tonen onderstaande video's de samenwerking met zowel Nederlandse als internationale telers bij het telen van de rassen Carapaz RZ, Bonwell RZ en Skyview RZ.Al onze komkommerrassen op een rij


Bekijk ze hier

Carapaz RZ: arbeidsvriendelijk en PM-resistent komkommerras

In deze video deelt Martin de Hoog, komkommerteler bij Greenhouse Sisters in Nederland, zijn ervaringen met het arbeidsvriendelijke en meeldauw-resistente komkommerras Carapaz RZ en bespreekt hij de samenwerking met Rijk Zwaan.
 

Bonwell RZ: de multi-vruchtige minikomkommer met hoge resistentie tegen CGMMV

In deze video belichten we onze samenwerking met JEM Farms in Canada. We bespraken onze samenwerking en het Rijk Zwaan ras Bonwell RZ. Dit mini-komkommerras is hoog in productie en hoog resistent tegen CGMMV.

Skyview RZ: Perfect komkommerras voor hightech teeltsystemen

Met Skyper RZ en Skyview RZ heeft Jan Reijm van Reijm & Zn twee Rijk Zwaan komkommerrassen die zeer geschikt zijn voor hightech teeltsystemen. Marcel van Koppen, teeltcoördinator bij Rijk Zwaan en Jan bespreken hun waardevolle samenwerking en leggen uit hoe ze er allebei de vruchten van plukken.

Verdon RZ: bontvirus resistent komkommerras

Trevor Voorberg van het Canadese komkommbedrijf Foothill Greenhouses vertelt over zijn ervaringen met dit komkommerras. "Momenteel is Verdon ons belangrijkste zomerras", zegt hij. "Verdon houdt echt stand en heeft gewoon meer veerkracht dan alles wat we hebben geprobeerd van concurrenten en het Rijk Zwaan assortiment. Ik waardeer de bontvirus resistentie; het is precies wat je nodig hebt in de hitte van de zomer."

Bluewin RZ: komkommerras met brede resistentie

Onze collega Tibor Tornyai bezocht onze partner Nemeskert Kft. in Hongarije om het komkommerras Bluewin RZ te bespreken. Dankzij het brede resistentiepakket en de goede resultaten in zowel de vroege- als de zomerteelt is Bluewin RZ voor veel hightech komkommertelers een interessante optie. 

Proef: Besparing op energie- en co2 in de kas ⬇️

Momenteel voeren we een proef uit samen met Botany Group, een kennis- en ontwikkelingspartner, en met andere partners in de keten. Deze proef is gericht op het verlagen van het energieverbruik in de komkommerteelt. Onze crop coördinator Marcel van Koppen en Frank Huijs, projectmanager bij Botany, laten in deze video in onze serie ‘The future is sky’ de eerste resultaten van de proef zien.