Knox™

Knox™

Convenience is in groenten een belangrijke trend en een manier om de consumptie te vergroten. Een van onze succesvolle convenience-innovaties is Knox™ . Dit is een eigenschap in sla waardoor die minder snel verkleurt op het snijvlak. Knox verlengt de houdbaarheid van sla met minstens twee dagen. Rijk Zwaan biedt met deze eigenschap een oplossing voor één van de belangrijkste kwesties voor snijderijen en retail bij voorverpakte sla.

Verschillende rassen met Knox

Rijk Zwaan heeft Knox inmiddels ingebracht in zo’n tien slatypes, waaronder bindsla, Batavia, ijsbergsla, botersla, Salanova® Crispy en Salanova® Butter. Tien jaar onderzoek ging hieraan vooraf. Verschillende  laboratoriumtesten en omvangrijke praktijkproeven tonen aan dat Knox zonder uitzondering werkt.

Langer verse sla

Knox is ontwikkeld in nauwe samenspraak met snijderijen en retail. Zij zagen verkleuring van sla door oxidatie als een van de grootste problemen. Dat de sla langer vers blijft en de presentatie is verbeterd is niet het enige voordeel voor snijderijen en retail. Dankzij Knox is het ook niet altijd meer nodig om voorgesneden sla zuurstofarm te verpakken; dat zorgt voor lagere kosten en meer mogelijkheden bij het maken van mixen. Ook voorkomt het voedselverspilling, doordat er minder derving is. Omdat de sla ook bij consumenten langer vers blijft, is de kans op herhalingsaankopen groot en kan de omzet stijgen.

Meer informatie over Knox™