XX | Hero | News | Opening Berries station

Nieuws - 24-06-2024

Rijk Zwaan opent nieuwe veredelingslocatie voor aardbei, braam en framboos

Rijk Zwaan is trots de opening van haar nieuwste veredelingskas in Dinteloord aan te kondigen. Deze faciliteit is gericht op de ontwikkeling van nieuwe aardbei-, braam- en frambozenrassen.

Officiële opening

De openingsceremonie werd bijgewoond door collega's van Rijk Zwaan en bouwpartners. Alle gasten kregen de gelegenheid om een rondleiding te krijgen door de kas.

"Onze nieuwe veredelingskas is een belangrijke stap vooruit in ons streven om in de veredeling van fruit- en groentegewassen te innoveren," zegt Michiel Zwaan, Crop Manager Berries, bij Rijk Zwaan. "Op deze nieuwe locatie kan ons team het hele jaar door onder optimale omstandigheden werken aan de ontwikkeling van nieuwe rassen, wat zal leiden tot een snelle ontwikkeling van ons nieuwe veredelingsprogramma voor kleinfruit.”

Nieuw veredelingsprogramma voor kleinfruit

Rijk Zwaan is sinds de oprichting in 1924 actief in de groenteveredeling. Vorig jaar lanceerde het bedrijf officieel een veredelingsprogramma voor kleinfruit, gericht op het verbreden van het productportfolio met aardbeien, bramen en frambozen.

Veredelingsmanager Pieter Egelmeers legt uit: “Kleinfruit wordt traditioneel vegetatief vermeerderd in plaats van uit zaad. In ons veredelingsprogramma richten we ons op beide vermeerderingsmethoden. Op basis van onze kennis van onderzoek, veredeling en zaadproductie hopen we nieuwe en innovatieve aardbeien-, bramen- en frambozenrassen op de markt te brengen die uiteraard waarde toevoegen voor telers en andere ketenpartners.”

Geschenk bij opening veredelingsstation

Tijdens de opening van ons veredelingsstation gaf onze bouwpartner Van der Hoeven een bijzonder geschenk. Menno van den Brink, CTO van Van der Hoeven, zegt: "Samen met onze collega-leveranciers zijn we trots om de innovatieve inspanningen van Rijk Zwaan te ondersteunen, vooral op het gebied van de verbetering van kleinfruitveredeling. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor ons van groot belang, en we zijn verheugd om bij te dragen aan initiatieven zoals de Sibusiso-stichting in Tanzania. Als leveranciers zijn we blij om tijdens de opening van Rijk Zwaan's nieuwe veredelingsstation een gezamenlijk gebaar te presenteren ter ondersteuning van deze stichting."

Neem voor meer informatie contact op met:
undefined
Neem voor meer informatie contact op met:
Vera Hoondert
Communication & Public Affairs