14 sep 2016

Demodag Tomaat etaleert 'fun' in snacksegment

Donderdag 8 september vond de Demodag Tomaat van Rijk Zwaan plaats. Zoals elk jaar toonde het groenteveredelingsbedrijf het complete tomatenassortiment in hun Trial Center Tomato in Kwintsheul. Een uitgelezen moment voor zowel telers, handel en retail om bestaande en nieuwe rassen te zien, te beoordelen en te proeven. De vele vormpjes en kleurtjes in het snacksegment trokken de aandacht.

De kracht van de Demodag

Gevraagd naar de kracht van de Demodag, antwoordt crop specialist tomaat Ben Zwinkels: “Hier tonen we de rassen zoals ze in de praktijk staan. Die eerlijkheid wordt gewaardeerd, gezien het grote aantal bezoekers.” Interesse was er vooral voor de midden trostomaat Volicia RZ en grove trostomaat Prodezo RZ. Daarnaast was het druk rond de display met Ternetto RZ, het geblokte pruimtomaatje van 10 gram.

Met Ternetto presenteert Rijk Zwaan een productieve en smaakvolle allround rode snacktomaat. Zwinkels: “Met verschillende vormpjes en kleurtjes bieden we onze partners extra marketingkansen. Snacktomaten blijven namelijk heel populair. De ‘fun’ is belangrijk in het snacksegment, maar de smaak moet wél goed zijn. Daar zetten we bij Rijk Zwaan hele goede stappen in.”

De demodag gemist? Tot begin oktober zijn de rassen nog te bezichtigen in het Trial Center Tomato. Neem contact op met uw Rijk Zwaan-teeltadviseur of maak een afspraak via het secretariaat van Rijk Zwaan Nederland door een e-mail te sturen naar rijkzwaannederland@rijkzwaan.nl.

Ben Zwinkels on the demo day tomato in september 2016 in Trial Center Tomato