20 mei 2019

Diversificatie in komkommer, Rijk Zwaan werkt hier aan!

Wereldwijd zien wij de interesse in andere types komkommer toenemen. Ook zien we een toenemende interesse in nieuwe gerechten en daarmee andere bereidings-/consumptiewijze van het product komkommer. Segmenten als mini- en snackkomkommer zijn in Noordwest-Europa niet meer weg te denken. De snackkomkommer was 15 jaar geleden bijvoorbeeld nog niet eens bekend. Alle supermarkten hebben inmiddels snackkomkommers opgenomen in het assortiment en discounters pakken het product ook steeds vaker in grote volumes op.

Bij Rijk Zwaan werken we hard aan vernieuwing van het assortiment lange en minikomkommer voor de Nederlandse komkommerteelt. Ook werken we aan een stuk vernieuwing van het assortiment. Dat vergt een lange adem, maar wij zijn ervan overtuigd dat in het komkommerschap de keuze groter kan worden. 

Mede om die reden hebben wij in Nederland een locatie met demoproeven komkommer. We testen hier voor iedere teelt meer dan 30 rassen en types. We verzamelen informatie over het beste teeltrecept, het juiste oogstmoment, de productie, het vruchtgewicht, de houdbaarheid, de smaak en de consumentenvoorkeuren.

Bent u (samen met uw afnemer) geïnteresseerd in kansen in diversificatie van komkommer? Dan bent u van harte welkom om samen met ons deze demo te bezoeken. Neem contact op met uw teeltadviseur.