06 nov 2017

Innovatiekracht beloond met hoogste notering Hillenraad500+

Vrijdagavond 3 november is Rijk Zwaan tijdens het jaarlijkse Hortigala uitgroepen tot nieuwe nummer één in de Hillenraad500+. Na twee jaar op rij op de tweede plek te zijn geëindigd, pakt het groenteveredelingsbedrijf nu de hoogste notering in deze buitencategorie van de Hillenraad100.

In de Hillenraad 500+ staan de bedrijven die een omzet hebben van meer dan 500 miljoen euro of met meer dan 1000 medewerkers in Nederland. Dit jaar werd de Hillenraad, met als thema “eten of gegeten worden", volgens een nieuw model samengesteld, waarin aspecten als innovatiekracht en strategische visie centraal stonden. In het juryrapport wordt Rijk Zwaan benoemd als ‘verreweg meest innovatieve en krachtige speler’ en worden de grote investeringen in R&D geroemd. Het bedrijf investeert sterk in nieuwe technologieën en personeel om zo meer slagkracht te ontwikkelen en steeds sneller en verrassender voor de dag te komen.

 

Autonoom verder groeien


Namens Rijk Zwaan nam Managing Director Marco van Leeuwen de prijs in ontvangst. De blij verraste directeur haakte op het podium mooi in op het thema van de avond door aan te geven dat Rijk Zwaan op eigen kracht zal doorgroeien. “Rijk Zwaan wil autonoom blijven groeien. Hiermee kunnen we ons blijven focussen op de dingen waar we goed in zijn en behouden we onze unieke bedrijfscultuur. Om te blijven groeien investeren we sterk in Research & Development en ons personeel.” Daarnaast gaf Van Leeuwen aan dat  het belangrijk is om -nu het weer beter gaat met de Nederlandse tuinbouwsector- gezamenlijk door te pakken. “We moeten dit momentum pakken om verder te investeren in groei, internationalisering en ook samenwerking. Samen hebben we alles in huis om een belangrijke bijdrage te leveren aan het oplossen van het wereldvoedselvraagstuk en om de wereld een stukje aangenamer te maken met bloemen en planten.”