04 jun 2019

Innovatieve Nederlandse tuinbouw in de schijnwerper op de GES 2019

Samen met onze partners, Hoogendoorn en Koppert Biological Systems, laat Rijk Zwaan de innovatieve en technologische ontwikkelingen in de tuinbouw zien op de Global Entrepreneurship Summit 2019. De GES vindt dit jaar plaats op 3-5 juni in Den Haag. De perfecte balans tussen technologie, genetica en biologie maakt het verschil bij het produceren van voedzame en veilige groenten, voor alle consumenten wereldwijd.

De Global Entrepreneurship Summit (GES) brengt wereldwijd regeringen, de particuliere sector en een partnernetwerk van start-ups en scale-ups samen om uitdagingen om te zetten in zakelijke kansen. GES wordt geïnitieerd door de Amerikaanse overheid en wordt dit jaar mede door Nederland georganiseerd. De 9e editie van de GES 2019 focust zich op wereldwijde kansen op vijf gebieden: landbouw, samenwerking, energie, gezondheid en water. 

Innovatie in de Nederlandse tuinbouw

De wereldbevolking groeit. Nieuwe technologieën zijn revolutionair in het beschikbaar maken van verse, gezonde groenten voor iedereen op een duurzame manier. Daarom blijft de Nederlandse tuinbouw onderzoeken met robots, data, kunstmatige intelligentie, genetica en biologie. Dit brengt ons naar ons belangrijkste doel: verse groenten van goede kwaliteit beschikbaar maken voor consumenten over de hele wereld.

Sharing a healthy future

Rijk Zwaan is een groenteveredelingsbedrijf. Wij ontwikkelen hoogwaardige zaden, die de basis vormen voor gezonde en aantrekkelijke groenten. We combineren de rijke genetische diversiteit van de natuur met vakmanschap en state-of-the-art technieken. Dit zorgt voor rassen met steeds betere combinaties van gewenste eigenschappen. Wij geloven dat samenwerken de enige manier is om groenten, productlijnen en concepten te ontwikkelen die perfect aansluiten op de marktbehoeften. Door te veredelen op robuustere rassen met een betere resistentie, door gezonde en aantrekkelijke groenten te ontwikkelen en door te zoeken naar efficiëntere productieprocessen, willen we telers, groenteverwerkers, retail en consumenten nog betere oplossingen bieden.