07 apr 2021

Internationaal jaar van Groenten en Fruit

Groenten en fruit zijn er in alle soorten, maten en kleuren. Rauw of gekookt. Zoet of bitter. Zacht, knapperig of scherp. Allemaal uniek en speciaal. Vol vezels, vitamines en mineralen. Groenten en fruit vullen niet alleen je bord, maar maken ook deel uit van een gezond voedingspatroon. Niet voor niets zet de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties groenten en fruit in 2021 stevig in de schijnwerpers!

Groente en fruit, je hebt ze nodig!

De wereldvoedselorganisatie van de Verenigde Naties (FAO) vraagt dit jaar extra aandacht voor de belangrijke rol van groente en fruit. Ook is er een rol weggelegd voor groente en fruit als het gaat om het behalen van de duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties, oftewel de 'Sustainable Development Goals'.

Als groenteveredelingsbedrijf zijn we op zoek naar manieren om groente aantrekkelijker te maken en ondersteunen we deze campagne van harte. Ben je benieuwd welke rol veredeling speelt in het beschikbaar maken van verse en aantrekkelijke groente voor mensen wereldwijd? Bekijk dan https://www.rijkzwaan.com/nl/internationaal-jaar-van-groenten-en-fruit