08 jul 2019

Knox™ houdt de Crunchy Caesar Salad extra fris

In elke fastfoodketen en in ieder bedrijfsrestaurant staat deze op het menu: de salade. Vaak onder klinkende namen als Veggi Delite, Thai Chicken Salad of Crunchy Caesar Salad. Romeinse sla of ijsbergsla zijn een onmisbaar ingrediënt. Een unieke innovatie houdt gesneden sla langer fris en is daarmee een uitkomst voor de foodservicemarkt.

Wereldwijde groei

Hoewel de trends per land verschillen, blijft de foodservice wereldwijd groeien. Dat meldt de Global Outlook - Foodservice 2019 van de Rabobank. In de Verenigde Staten is ‘casual dining’ steeds populairder: een concept dat het midden houdt tussen een restaurant en fastfoodketen. Over de hele linie is er meer aandacht voor gezond en vers. Dat kan Bauke van Lenteren, Manager Convenience bij groenteveredelingsbedrijf Rijk Zwaan bevestigen. “Wij zien dat gezonde voeding, verse ingrediënten en minimale verspilling in de out-of-home-markt steeds belangrijker worden.”  

Minder verspilling

Salades passen in die trend. Zij spelen vaker een hoofdrol op het bord of ‘on the go’. Maar hoe houdt een keten zijn Crunchy Caesar Salad fris en vers? Met de bekroonde innovatie Knox™ heeft Rijk Zwaan, marktleider in sla, daar een antwoord op.

Van Lenteren: “Deze natuurlijke eigenschap zorgt dat de sla minder verkleurt op het snijvlak. Dat verlengt de houdbaarheid met minstens twee dagen en voorkomt verspilling. Sinds de introductie in 2015 bieden we nu jaarrond een totaalpakket aan Knox™-slarassen. Onder meer in ijsbergsla en romeinse sla, slatypen die de out-of-markt veel gebruikt. Voor élke toepassing is er een geschikt ras.”

Zien en proeven

De interesse voor Knox™-rassen groeit, constateert de Manager Convenience. “Tijdens de demovelddagen begin juni, hebben we weer verschillende convenience- en foodservicebedrijven op ons demoveld in Fijnaart rondgeleid. We presenteren deze Knox™-slarassen ook eind juli tijdens de PMA in Monterey in de Verenigde Staten, de Hort Connections in Melbourne, Australië en in september weer op het demoveld in Nederland. Belangstellenden zijn van harte welkom om onze sla te proeven en vergelijken.” That’s how we share a healthy future.

Feiten en cijfers over foodservice*

  • Foodservice blijft wereldwijd groeien in 2019
  • Casual dining is de sterkste groeier in de Verenigde Staten
  • In Europa is Spanje de ‘sweet spot’
  • Gezond en vers fastfood groeit sterk in Europa
  • In China zijn de drijvende krachten ‘digital’ en ‘delivery’

*Rabobank - Foodservice 2019 - Global Outlook

Rijk Zwaan is aanwezig op de PMA Food Service op 26 en 27 juli 2019 in Monterey, Californië, Verenigde Staten. Kijk voor meer informatie over Knox™ op www.rijkzwaan.com/solutions/knox