03 sep 2021

Late demodagen 2021

Van 13 september tot 15 oktober organiseert Rijk Zwaan de late demodagen 2021 op het demoveld in Fijnaart. Nieuw dit jaar is de combinatie met de demo voor hydroteelt. De hydrodemo is van 20 september tot 1 oktober.

Dit najaar ligt de nadruk op de familie van zoete, knapperige Crunchy sla. Deze is inmiddels door de consument ontdekt, niet alleen als ingredi├źnt voor salades, maar ook als wrap en snack sla. We delen onze ervaringen uit onder meer de VS en Spanje graag met u tijdens de demo. Ook starten we met een campagne om de mogelijkheden van Crunchy sla meer bekendheid te geven bij snijderijen, retail en consument. KnoxTM is inmiddels een gegeven in vrijwel alle slatypes van Rijk Zwaan. Dus wie ge├»nteresseerd is in rassen die op het snijvlak en de ribben minder snel verkleuren, kan naar hartenlust rondneuzen in de demo. Er zijn de afgelopen jaren veel data verzameld die het verschil in houdbaarheid feitelijk aantonen. Die presenteren we graag aan u. De ziekteresistenties in de slarassen zijn up to date, ook tegen de nieuwste Bremia fysio (BI:37EU) zijn ze resistent. Veel nieuwe rassen zijn er in het rucola-, andijvie- en veldslasegment en spinazie met de nieuwste fysio’s (18 en 19) tegen valse meeldauw.

Organic
Bijzonder in het saladeschap is CabbisiTM, een handzame, smakelijke spitskool, geschikt voor biologische teelt en reguliere teelt. Bij kool brengen we kleur onder de aandacht, met de paarse bloemkool Lavender RZ als eyecatcher zowel voor reguliere als organic teelt. Highlight voor biologische teelt is Hestan RZ, een wortel van het nantestype, die erg uniform op lengte is en lang houdbaar. In het oog springt ook Monty RZ. Deze rode biet heeft een hoge brix-waarde, een hoog betaninegehalte en is sterk tegen bladziektes. Doordat hij langer doorgroeit is ook de opbrengst hoog. De rassen geschikt voor biologische teelt zijn duidelijk herkenbaar in het veld aan het vlinder- of nct-logo.

Hydrodemo
Nieuwsgierig naar de slarassen die goed gedijen op water? Bezoek dan de hydro demo. Hier kunt u circa 50 rassen voor hydroteelt in verschillende groeistadia zien. Nieuw is onze bindsla voor hydrocultuur. Salanova® Teenleaf wordt geteeld op hoge dichtheid en het machinaal oogsten vanaf de goot wordt gedemonstreerd . Ook staan er een reeks nieuwe Salatrio-combinaties op het systeem.

Bent u erbij?
We leiden u met plezier rond langs ons brede assortiment bladgewassen en vollegrondsgroenten op het demoveld. U kunt aangeven waar uw interesse naar uitgaat, zodat we gericht kennis kunnen uitwisselen over uw wensen en onze oplossingen. U kunt zich online aanmelden voor uw bezoek aan het veld, de hydrodemo of een combinatie van beide via uw teeltadviseur. Kunt u onverhoopt de demo niet bezoeken dan bestaat ook de mogelijkheid voor een online meeting met een van onze specialisten.

Natuurlijk houden we binnen en buiten rekening met de COVID-19-maatregelen die op dat moment gelden. We ontvangen kleine gezelschappen, waardoor we alle aandacht kunnen geven aan uw programma en vragen.