15 okt 2019

Noord-Europese komkommertelers zijn klaar voor de toekomst

Afgelopen donderdag heeft Rijk Zwaan een klantenevenement speciaal voor komkommertelers uit Noord-Europa georganiseerd. Het onderwerp ‘All about Cucumbers’ zegt al veel over het evenement, dat bedoeld was om komkommertelers mee te nemen en te ondersteunen in de laatste ontwikkelingen op het gebied van komkommerveredeling, -teelt- en markttrends.

Inspiratie

Rond de 150 telers uit Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Polen, Oostenrijk, Kroatië, Bulgarije  en Scandinavië werden ontvangen in het nieuwe pand van Rijk Zwaan in Fijnaart. Een aantal buitenlandse klanten  bezochten  in de ochtend  de demovelden voor vollegrondsgewassen, waar in de demokantine ook een aantal retailconcepten werden gepresenteerd.

’s-Middags begon het officiële programma, waarbij John Coremans, crop manager Cucumber bij Rijk Zwaan, aftrapte. Vervolgens nam Arko van Brakel het stokje over en moedigde de deelnemers aan de workshops kritisch te volgen en vooral te kijken hoe zij de informatie uit de sessies kunnen gebruiken voor hun eigen onderneming. De workshops behandelde onderwerpen als ziektedruk, ketenontwikkelingen, veredelingstechnieken, zaadkwaliteit en nieuwe teelttechnieken. Ook was er de mogelijkheid een rondleiding door het laboratorium  te volgen. Een afwisselend programma, waaruit de bezoekers zelf konden kiezen, zorgde ervoor dat iedereen de laatste informatie hoorde over haar favoriete  onderwerpen.

Kennis delen

John Coremans vertelt: “De komkommermarkt is in ontwikkeling. We zien bij Rijk Zwaan de behoefte om daarop te anticiperen en willen graag onze telers en partners hierbij helpen. Dit doen we door kennis te delen op het gebied van teelt, ziekteresistenties en marktinformatie. Door de beschikbare kennis die Rijk Zwaan heeft, te delen met onze partners, staan we samen sterker en kunnen we betere keuzes maken voor de toekomst.”

Na afloop van de 3 rondes met workshops, nam Arko van Brakel de aanwezigen mee in zijn afsluiting waarbij het iedereen activeerde om door te pakken in zijn of haar bedrijf. Met behulp van de nieuw opgedane kennis, hoopt Rijk Zwaan de telers hierbij te kunnen helpen en samen klaar te staan voor de toekomst.

Wilt u ook meer weten over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van teelt, veredeling of trends? Rijk Zwaan staat u graag te woord. Neem contact op met uw vertegenwoordiger of kijk op www.rijkzwaan.com voor meer informatie.