25 jun 2018

Paprika en chocola: winnende combi

De Chocolermo is uitgeroepen tot het beste idee van het FICA Summer Event 2018. Chocolermo zijn ringetjes zoete paprika, gedoopt in 74% pure chocolade met een topping van amandel, walnoot of kokosrasp.

Vier tweedejaarsstudenten van Food Commerce & Technology van hogeschool Inholland (Mylène Fransen, Juliëtte Peters, Esch van Heijst en Mark Saarloos) kregen zes maanden geleden van Rijk Zwaan de opdracht zoveel mogelijk nieuwe ideeën met de zoete puntpaprika Sweet Palermo te bedenken. “We hebben deze opdracht bewust heel vrij gehouden, om zoveel mogelijk creativiteit en innovatie te genereren”, zegt Accountmanager Maarten van der Leeden. 
Het leverde bijna driehonderd suggesties op. Uiteindelijk selecteerden de studenten samen met Rijk Zwaan de beste ideeën: de Palermo tosti en de Chocolermo. 

Rood zaallicht

Het laatste idee pitchten de studenten tijdens het FICA-event. Hier presenteerden alle FC&T-studenten van Inholland hun oplossing voor een vraag die bedrijven aan hen hadden voorgelegd. FICA (Food Innovation Community Amsterdam) slaat een brug tussen foodopleidingen en bedrijfsleven. 
De Chocolermo kwam als meest creatieve en lekkerste idee uit de bus, met een gelikte presentatie: “De kleur van de kleding, het zaallicht bij opkomst, alles was rood, de kleur van het merk Sweet Palermo. En de pitch was goed geoefend”, vertelt Maarten.

Afnemers inspireren

Maarten: “Op deze manier een opdracht geven was heel inspirerend. We bereiken zo met relatief weinig tijd en moeite een brede groep studenten zonder connectie met de tuinbouw. Onze studenten hebben het heel creatief opgepakt, veel onderzoek gedaan en geëxperimenteerd in de kookstudio van de opleiding. Ons levert het naast een groot bereik een hoop frisse ideeën op. We kunnen de Chocolermo bijvoorbeeld op beurzen gebruiken om afnemers te inspireren.”

Vier tweedejaarsstudenten van Food Commerce & Technology van hogeschool Inholland