21 dec 2016

Rijk Zwaan breidt service uit met Retail Center in Berlijn

Sneak preview

Rijk Zwaan heeft de afgelopen jaren een grote hoeveelheid kennis en ervaring opgedaan van versafdelingen in supermarkten en over succes- en faalfactoren op gebied van productintroducties en consumentenacceptatie. Dit is de basis voor het Rijk Zwaan Retail Center, gelegen in het hart van Berlijn. De officiële opening vindt plaats op 3 april 2017. Tijdens de Fruit Logistica geeft Rijk Zwaan haar internationale retailpartners alvast de mogelijkheid voor een sneak preview in de vorm van een persoonlijke rondleiding.

Langer houdbaar

Afgelopen week kondigde de Fruit Logistica aan dat KnoxTM  één van de tien genomineerden is voor de jaarlijkse Innovation Award. De jury waardeert het doeltreffende antwoord van Rijk Zwaan op een vraag die conveniencebedrijven al lang bezighoudt. KnoxTM is de eerste natuurlijke oplossing die rozeverkleuring van voorgesneden sla vertraagt. Recente geluiden uit de markt wijzen erop dat  KnoxTM de standaard zal worden voor de hele convenience markt. Daarmee is de eigenschap een echte ‘game changer’ voor de sector.

Goed voorbeeld

“We zijn blij en trots op de nominatie voor deze prestigieuze prijs”, zegt manager Marketing & Business Development Jan Doldersum van Rijk Zwaan. “KnoxTM verlengt de houdbaarheid, vermindert afval, stimuleert de verkoop en zorgt voor een grotere klanttevredenheid bij voorgesneden sla. We zien het als een goed voorbeeld van hoe wij oplossingen kunnen bieden voor de internationale groentesector.”

Met het nieuwe Retail Center vergroot Rijk Zwaan haar specifieke aandacht voor de retail. Doldersum: “In lijn met onze lokale demo’s en internationale klantevenementen, zoals het Leafy Event, onderstreept het Retail Center onze ambitie om onze service voor alle klantgroepen continu te verbeteren.”

De Fruit Logistica vindt plaats van 8-10 februari 2017 in de Messe in Berlijn. Rijk Zwaan staat in hal 1.2, stand A-14. De winnaar van de Innovation Award wordt op de laatste dag van de beurs bekend gemaakt.