15 apr 2019

Rijk Zwaan inspireert de consument met nieuwe kleuren in het schap

Nieuwe kleurenmixen in het groenteschap kunnen consumenten verleiden om nog meer gezonde keuzes te maken. Groenteveredelingsbedrijf Rijk Zwaan lanceert daarom een aantal kleurrijke innovaties onder het merk Sweet Palermo® en bij snacktomaten en koolrabi.

Bijdragen aan diversificatie

In de veredeling van nieuwe rassen is kleur een belangrijk criterium voor Rijk Zwaan. Telers en retailers vragen ernaar, omdat het bijdraagt aan diversificatie van het groenteschap. Met nieuwe en aantrekkelijke kleuren kunnen ketenpartners premium producten aanbieden, die consumenten verrassen en verleiden tot aankoop.

Campagne Colouring the year

De oranje en chocoladekleurige zoete puntpaprika’s onder het merk Sweet Palermo® zijn bij uitstek een antwoord op die marktvraag. Marketingspecialist Heleen van Rijn-Wassenaar: “Met nieuwe kleurenmixen kunnen we het groeiende segment van zoete puntpaprika’s doorontwikkelen. Omdat de rode Palermo RZ uitblinkt in smaak en vorm, lag de lat voor de andere kleuren hoog. Na de gele puntpaprika kunnen we nu ook de oranje en ‘chocolate’ variant presenteren.”
De vier kleuren rood, geel, oranje en chocolate maken vele combinaties binnen Sweet Palermo® mogelijk. “Wij bieden onze ketenpartners ter inspiratie nieuwe verpakkingen en ideeën voor mixen. Voor de zomer lanceren wij een campagne ‘Colouring the year’, die de introductie van deze kleuren ondersteunt”, licht Van Rijn toe.

Gele, roze en groene tomaatjes

Naast veelkleurige paprika’s biedt Rijk Zwaan volop diversiteit in kleur bij tomaten. Marketingspecialist Johan Vis: “We hebben superlekkere gele, roze, oranje en zelfs groene tomaatjes. Deels zijn deze nu al beschikbaar voor telers, zoals de nieuwe, roze cherrytomaat 72-005 RZ en de bekende gele Maggino RZ, oranje Operino RZ en oranje Farbini RZ. Andere kleurrijke noviteiten zijn in de testfase. Telers kunnen deze nieuwe tomaatjes zelf proeven en beoordelen bij de democentra van Rijk Zwaan, net als de nieuwkomers bij paprika.” Ketenpartners zijn van harte welkom in Trial Center Tomato in Kwintsheul (Nederland) en de demo in Leamington (Canada).

Violet & Luca

Kleur is eveneens de onderscheidende kracht van de noviteit Violet & Luca. Deze mix van een nieuwe paarse en witte koolrabi kan een andere markt aanspreken, is de overtuiging van marketingspecialist en koolrabi-fan Michael Sempf. “Koolrabi is vooral in Duitsland groot, maar heeft de potentie om daarbuiten te groeien. Deze koolsoort is namelijk gezond en veelzijdig. Hij past in traditionele en oosterse gerechten, maar is ook heerlijk als snack. Violet & Luca onderscheidt zich in kleur én smaak. De paarse Violet smaakt intens, de witte Luca juist zacht. Met de duurzame en aantrekkelijke duoverpakking willen we de markt inspireren om meer uit koolrabi te halen.” hat’s how we share a healthy future.