19 sep 2022

Rijk Zwaan toont diverse en resistente rassen tijdens Hydroponic Demo en Open Field Demo

Rijk Zwaan organiseert ook dit najaar weer haar Hydroponic en Open Field Demo's in Nederland. Vanaf 19 september presenteert het groenteveredelingsbedrijf tal van innovatieve rassen en concepten voor zowel binnen- als buitenteelt. Zo zijn er tijdens de Open Field Demo vier nieuwe preirassen te zien, evenals knolvoetresistente bloemkoolrassen, die een oplossing biedt voor de hedendaagse uitdagingen in de teelt. Tijdens de Hydroponic Demo staan de opvallende rode en productieve groene slarassen van het bedrijf in de schijnwerpers, terwijl ook de kleurrijke Salatriomixen van Rijk Zwaan tot de highlights behoren. Beide demo's vinden parallel plaats van 19 tot en met 29 september; de Open Field Demo loopt echter langer door, namelijk tot en met 14 oktober.

Hydroponic Demo in Dinteloord

Rijk Zwaan organiseert voor de derde keer dit jaar haar Hydroponic Demo in Dinteloord. Dit is de ideale gelegenheid voor tuinbouwprofessionals om kennis te maken met de innovatieve en kleurrijke concepten van het bedrijf, die speciaal veredeld zijn voor de hydro teelt, zoals bijvoorbeeld de opvallende rode en productieve groene sla, maar ook het Mini Crunchy Lettuce concept. Dit is  een slasoort in snackformaat met een sappige ‘crunch’, vergelijkbaar met ijsbergsla en romaine sla, die nieuwe mogelijkheden biedt voor telers van slarassen geschikt voor hydroponic. En natuurlijk zou de Hydroponic Demo niet compleet zijn zonder Rijk Zwaan’s aanlokkelijke slaboeket van Salatrio types. Deze zeer aantrekkelijke en kleurrijke toevoeging aan de slacategorie is absoluut een blikvanger voor de consument, plus het combineert drie verschillende slatypes in één SKU, wat resulteert in een snellere rotatie.

Open veld Demo in Fijnaart

Rijk Zwaan brengt een reeks van vier nieuwe preirassen op de markt, waardoor telers meer keuzemogelijkheden hebben. Ondertussen heeft het bedrijf zijn resistentieveredeling in alle gewassen geïntensiveerd om telers wereldwijd te helpen en een oplossing te bieden voor de uitdagende klimatologische omstandigheden, de toenemende ziektedruk en de verminderde behandelingsmogelijkheden. De knolvoetresistente bloemkoolrassen zijn hier een voorbeeld van en zullen een van de hoogtepunten zijn tijdens de demodagen. Daarnaast speelt Rijk Zwaan in op de toenemende druk op de beschikbaarheid van arbeidskrachten en de vraag naar handige salademixen met machinaal oogstbare oplossingen zoals het Salanova Teenleaf-concept.

Bezoek de demo’s in Fijnaart & Dinteloord

De teamleden van Rijk Zwaan verwelkomen graag professionals uit de sector op de Demo's om hen te inspireren met rassen geschikt voor hydroteelt, innovatieve concepten en resistente vollegrondrassen. Voor beide demo's wordt bezoekers gevraagd vooraf een afspraak in te plannen, zodat het bezoek kan worden afgestemd op de persoonlijke wensen.

Plan uw afspraak

Voor een bezoek aan de Hydroponic Demo en/of de Open Field Demo kunt u een afspraak maken voor een rondleiding met uw contactpersoon bij Rijk Zwaan of stuur een e-mail naar hydro@rijkzwaan.com of demofieldfijnaart@rijkzwaan.nl