02 mrt 2023

Rijk Zwaan werkt samen met Greenhouse Sisters met Carapaz RZ

In de nieuwste video in de serie 'The future is sky' belicht Rijk Zwaan de samenwerking met Greenhouse Sisters voor Carapaz RZ, het arbeidsvriendelijke en meeldauwresistente komkommerras van Rijk Zwaan. Martin de Hoog, komkommerteler bij Greenhouse Sisters, licht de intensieve samenwerking met Rijk Zwaan toe en vertelt over zijn ervaringen met Carapaz RZ.

Carapaz RZ: arbeidsvriendelijk en PM-resistent komkommerras

In de video somt Martin de Hoog van Greenhouse Sisters de voordelen op van het komkommerras Carapaz RZ: "Het voordeel van Carapaz is simpelweg dat het ras in alle opzichten gelijk is aan de reguliere rassen, maar ook HR-resistentie heeft tegen echte meeldauw. Daarnaast is het ras ook arbeidsvriendelijk. We telen dit ras nu op het hele bedrijf."

Partnerschap met Greenhouse Sisters

Rijk Zwaan hecht veel waarde aan partnerschap. De langdurige vertrouwensrelatie met telers stelt Rijk Zwaan niet alleen in staat om samen met hen te dromen over de toekomst, maar ook om belangrijke beslissingen te durven nemen. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van sterke rassen. Martin de Hoog vult aan: "Voor mij betekent gedeeld ondernemerschap dat je een gezamenlijke reis maakt van nieuwe rassen, gericht op de toekomst. Door samen te werken krijg je toegang tot resultaten en krijg je inzicht, daarom zijn wij vrij vaak een van de eersten die overstappen op een nieuw ras."

Bekijk de video voor meer informatie over de ervaringen met Carapaz RZ bij Greenhouse Sisters.
Of klik voor meer informatie over 'The future is sky' serie.