29 mrt 2017

Trial Center Tomato: klaar voor een nieuw seizoen

De deuren van Rijk Zwaan’s Trial Center Tomato in Kwintsheul zijn weer geopend. Rijk Zwaan biedt bezoekers hier de mogelijkheid om bestaande en nieuwe rassen tomaten te bekijken en te proeven.

100 rassen tomaat: bestaande en nieuwe rassen

Jaarlijks teelt Rijk Zwaan zo’n 100 rassen tomaat in het trial center, van snack- tot vleestomaat. “In de kas hebben we dit jaar ongeveer 40 bestaande rassen en 60 nieuwe rassen staan”, licht demomanager Leo van Meurs toe. “We volgen het teeltproces en het -rendement van de rassen zeer nauwkeurig en vergelijken deze gegevens met de standaardrassen in alle segmenten. Ook dit jaar kunnen we onze bezoekers weer mooie nieuwe rassen laten zien.” Naast de tomaten, presenteert Rijk Zwaan ook komkommer-, aubergine- en paprikarassen. Deze worden niet geteeld in het trial center, maar kunnen wel beoordeeld worden in de presentatieruimte.  

Rijk Zwaan ontvangt elk seizoen zo’n 3000 bezoekers van over de hele wereld. “De feedback die we tijdens de rondleidingen krijgen, levert ons hele interessante inzichten op”, vertelt Van Meurs. “We zijn dus erg benieuwd naar de reacties van onze gasten dit jaar, hopelijk weten we iedereen weer positief te verrassen.”