17 jun 2019

Uniformico RZ bevestigt met hoge productie en goede kwaliteit

Met deze kop presenteerde de proeftuin van Sint Katelijne-Waver de resultaten van het rassenonderzoek komkommer, derde teelt 2018.

In dit onderzoek, geplant op 8 augustus 2018, werden de resultaten van eerdere rassenproeven weer eens bevestigd. Ook in de praktijk zien we soortgelijke resultaten met Uniformico RZ. Het ras is snel, geeft een overzichtelijk gewas en behaalt topproducties, zowel in stuks als in kilo's! De vruchten zijn echt uniform, zeer goed van kleur en de houdbaarheid is uitstekend. Het vruchtgewicht ligt bij Uniformico RZ 10-15 gram lager dan bij Lausanna RZ. Ook aan de hogedraadteelten zijn hele mooie resultaten behaald en ook daar zal Uniformico RZ dit jaar aan een opmars beginnen.

Voor een gemiddeld wat zwaardere komkommer is ook Lausanna RZ voor uw herfstteelt een zeer bedrijfszekere keuze. Deze ervaring hebben wij door de vele teelten die met Lausanna RZ in zomer- en najaarsteelt al zijn gemaakt. Ook Lausanna RZ scoort meer dan goed in deze Belgische proef, maar Uniformico RZ spant toch echt de kroon!

Proefstation voor de Groenteteelt, Proeftuinnieuws