10 jul 2017

Veel belangstelling slarassen

Brede belangstelling tijdens demoweken van Rijk Zwaan in Fijnaart
Ze kwamen kijken, voelen én proeven. Zo’n 250 telers, plantenkwekers, groenteverwerkers, groothandelaren en retailers uit de hele wereld bezochten van 19 juni tot 7 juli de demoweken in Fijnaart. Rijk Zwaan presenteerde zijn nieuwe rassen en het bestaande vollegrondsassortiment. Alle bezoekers kregen een persoonlijke rondleiding.

Salanova® en Knox®

Voor nieuwe Salanova®-typen en slarassen met Knox® was veel belangstelling, vooral van snijderijen en hun toeleveranciers. Slatelers waren bijzonder geïnteresseerd in de randgevoeligheid van rassen. Proefveldcoördinator Arno van Oers: “In de praktijk zijn daar nu problemen mee. Onze slarassen zijn er in het algemeen sterk op. Dat was op de proefvelden goed te zien.”

Sterk op schot

Het brede aanbod in spinazie trok eveneens de aandacht. “Voor verwerkende bedrijven is het belangrijk dat rassen sterk zijn op schot. Dat bepaalt het oogstmoment. Hoe later, hoe meer kilo’s. Onze brede aanbod met fysio 1 t/m 16 stond er goed op,” aldus Van Oers. Ook het vernieuwde bloemkoolpakket kon rekenen op veel kijkers, net als de gewassen sluitkool, broccoli, andijvie, radijs, veldsla, knol- en bleekselderij.

Internationaal gezelschap

Op de demoweken was de hele wereld vertegenwoordigd. Rijk Zwaan-medewerkers leidden bezoekers rond uit onder meer Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, Engeland, Tanzania, Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland, Korea en Japan. Zij maakten regelmatig gebruik van de Partner RZ app, waarmee zij informatie over de rassen scanden en combineerden met hun eigen bevindingen.