06 nov 2019

Voor elke salade, burger of slamix is er nu de perfecte sla

Sla is één van de meest gegeten groenten ter wereld. In de Verenigde Staten staat deze in de top 10, in een aantal Noord-Europese landen zelfs op nummer 1. De veelzijdige groente wordt niet alleen maar gebruikt in salades, maar is ook onmisbaar op hamburgers, sandwiches en in kant-en-klare mixen. Nieuwe slatypen inclusief goede houdbaarheid maken van elk gerecht een succes. Maar hoe kiezen we de juiste sla? De slaspecialisten van Rijk Zwaan geven advies.

Smaak voorop

Door de uitbreiding van deze categorie is er op de eerste plaats volop keuze in smaak. Consumenten geven voor een zomerse salade de voorkeur aan een frisse, zoete smaak. Crispy bladsla, botersla of lollo bionda voldoen aan die wens. Bij een herfst- of wintersalade past veelkleurige sla met een nootachtige smaak, zoals eikenbladsla of rode botersla. Naast de juiste smaak weegt de consument houdbaarheid, uiterlijk, ‘bite’ en gemak mee in zijn keuze.

Ceasar Salad met frisse romaine sla

Ook buitenshuis hecht de consument aan deze eigenschappen. Steeds vaker kiest hij ‘on the go’ voor een frisse en lekkere salade. In de foodservice en horeca is de onbetwiste nummer één de Caesar Salad. [Lees meer over de Caesar Salad en hoe Knox™ hieraan kan bijdragen in dit artikel.] Zowel bij cateraars als foodservicebedrijven zijn de houdbaarheid en het uiterlijk van deze salade de grootste uitdagingen. Met de Knox™ romaine sla - ook wel bindsla genoemd - is het verkleuren van de gesneden sla verleden tijd. Dat maakt de Caesar Salad smakelijk tot en met het laatste blaadje sla.

Een crunch bij iedere hap

Nog zo’n topper voor onderweg is de hamburger. Waar zou de beroemde burger zijn zonder sla? De belangrijkste eigenschappen van de sla bij dit populaire gerecht zijn een knapperige ‘bite’ en een fris uiterlijk zonder verkleuring. Met Knox™ ijsbergsla ervaart de consument een crunch bij iedere hap én is de producent verzekerd van een lange houdbaarheid.

Kleurrijk schilderij op het bord

Naast de perfecte sla voor deze populaire snacks biedt slaspecialist Rijk Zwaan een complete lijn van slatypen voor voorverpakte salades. Supermarkten en foodservicebedrijven vinden het belangrijk dat deze sla eenvoudig te verwerken is, lang houdbaar blijft en in uiteenlopende typen en kleuren beschikbaar is. Salanova®-sla met Knox™ beantwoordt aan al deze wensen. Salanova®-sla (one cut, ready) valt namelijk met één keer snijden in tientallen gelijke blaadjes uiteen, de KnoxTM-eigenschap voorkomt verkleuring. Deze smakelijke sla is in tien verschillende types beschikbaar en zorgt zo voor een kleurrijk schilderij op het bord.

Jaarrond voor alle klimaatzones

Het sla-assortiment met Knox™ biedt zo een oplossing voor de wensen van consumenten, foodservicebedrijven, supermarkten en snijderijen. Het uitgebreide assortiment voor alle klimaatzones in de wereld zorgt ervoor dat producenten de sla jaarrond kunnen telen en leveren. Wilt u weten welk slaras past bij uw assortiment? De slaspecialisten van Rijk Zwaan staan u graag te woord. That’s how we share a healthy future.