07 jun 2021

Vroege demodagen Fijnaart 2021

Rijk Zwaan organiseert van 14 juni tot en met 2 juli de jaarlijkse (vroege) demodagen op het demoveld in Fijnaart. Naast de nieuwste ontwikkelingen, kunt u ook rassen voor de biologische teelt bekijken. Nieuw dit jaar is de combinatie met de demo voor de hydroteelt. Deze organiseren we voor het eerst, van 7 tot 18 juni, in het nabijgelegen Dinteloord.

Noviteiten
In de teeltproef met hoge dichtheid voor mechanische oogst beschikken vrijwel alle rassen over KnoxTM en up to date ziekteresistentie. Nieuw is de eerste groene Salanova® Teenleaf met eikenbladvorm. Verder is Knox volop aanwezig in het gehele sla-assortiment en tonen we de voordelen van Knox voor zowel versneden sla als de verse markt. Dankzij Knox is er minder verkleuring op het snijvlak, de ribben of kneuzingen bij hele kroppen.

Speciaal is de Crunchy lettuce lijn, een stabiele combinatie van de zoetheid van romaine sla en sappige bite van ijsbergsla, waarvan de kleine Crunchy rassen vermarkt worden als Snack en Wrap Sla. De zoete, knapperige, mini spitskool Piccolima RZ F1 wordt gepresenteerd onder het Cabissi label en is ook geschikt voor de biologische teelt. Bij bloemkool brengen we kleur onder de aandacht, met de groene Vitaverde RZ F1, de groene romanesco Puntoverde RZ F1 en de paarse bloemkool Lavender RZ F1 als eyecatcher zowel voor reguliere als biologische teelt. Veel nieuwe rassen zijn er in het bladgewassen segment: babyleaf sla, rucola, andijvie en veldsla.

Biologisch
Ook presenteren wij onze rassen die geschikt zijn voor biologische teelt. Deze rassen zijn duidelijk herkenbaar in het veld aan het vlinder- of nct-logo. In de demo zijn veel specialiteiten te zien die sterk in opkomst zijn, zoals groene en rode little gem. Steeds meer biologische telers kiezen voor bleekselderij Kelvin RZ, omdat hij bestand is tegen bladvlekkenziekte en sterk tegen schot. Het koolassortiment is sterk uitgebreid, met toppers als de betrouwbare bloemkool Arienzo RZ, broccoli Larsson RZ met een lange houdbaarheid en witte kool Congama RZ met een sterke tolerantie tegen trips. Ook de paarse bloemkool Lavender RZ is geschikt voor biologische teelt. 

Hydro Demo
Onze hydro demo locatie stellen we voor het eerst open. Hier kunt u ruim 50 slarassen voor de hydroteelt bekijken. Ook hier trekken de hoge dichtheid Salanova Teenleaf rassen de aandacht en zijn in verschillende groeistadia te zien. Zo ook de nieuwe Salatrio-combinaties.

Veiligheid voorop
Vanzelfsprekend staat de veiligheid van u en onze medewerkers voorop. Wij volgen de actuele adviezen van de overheid. Als bezoeker van de demo kunt u ervan uitgaan dat alle benodigde maatregelen worden getroffen voor een veilig bezoek.
 

CoördinatorHydro Demo: Peter Sonneveld, crop coördinator,  p.sonneveld@rijkzwaan.nl

Coördinator Demoveld Fijnaart: Arno van Oers, crop coördinator  a.van.oers@rijkzwaan.nl