30 okt 2017

Dit is waarom bezoekers uit de hele wereld naar de demoweken van Rijk Zwaan kwamen

De één toonde interesse in het brede assortiment spinazie met fysio 1 t/m 16, de ander in slarassen met KnoxTM of Knox CoreTM. Ook broccoli, bleekselderij, bloemkool en spitskool waren in trek. Vanuit de hele wereld kwamen honderden telers, plantenkwekers, snijderijen, de groenteverwerkende industrie, groothandelaren en retailers tussen 18 september en 27 oktober naar Fijnaart. Op de proefvelden toonde Rijk Zwaan zijn complete vollegrondsassortiment.

Extra Bremia-resistenties en KnoxTM

Belangstelling was er allereerst voor slarassen met extra Bremia-resistenties. Voor rassen met KnoxTM, de eigenschap die zorgt dat sla na het snijden minder snel verkleurt, hadden snijderijen veel interesse. Op het proefveld konden zij vernieuwde KnoxTM-typen beoordelen bij ijssla, botersla, bindsla, bataviasla en Salanova®.

Voor het eerst presenteerde Rijk Zwaan Knox CoreTM rassen. Deze unieke eigenschap houdt de pit van de sla mooi wit, hetgeen een groot voordeel is voor de verse markt. Op het proefveld konden bezoekers ijssla, groene eikenbladsla, bataviasla, botersla, bindsla en crunchy lettuce zien met Knox CoreTM.

Sterk op schot

Het brede aanbod in spinazie, dat wereldwijd een groeimarkt is, trok eveneens een grote groep kijkers. Wim in ’t Groen, crop coördinator spinazie: “Wij bieden een breed assortiment voor zowel industrie-, babyleaf als oriëntaalse spinazie. Onze rassen hebben uitgebreide meeldauwresistenties, wat belangrijk is voor telers over de hele wereld en van alle typen. Elke markt stelt verder zijn specifieke eisen. Eisen waarop wij inspelen met ons rassenpakket. Dat waarderen klanten.”

Naast de gewassen sla en spinazie hadden bezoekers aandacht voor nieuwe, verbeterde rassen in sluitkool, met name spitskool. Veel belangstelling was er eveneens voor bloemkool, broccoli, bleek- en knolselderij en rode biet.

Rondleiding op maat

De demoweken trokken bezoekers uit de hele wereld. Vanuit Europa, maar ook uit Turkije, Egypte, Japan, China, Australië en vele andere landen. “Vanwege die verscheidenheid kozen wij bewust voor een persoonlijke aanpak. Vaak was er een lokale Rijk Zwaan-vertegenwoordiger bij, die een vertaalslag maakte naar de eigen regio. Natuurlijk stelden groenteverwerkende bedrijven en retailers andere vragen dan telers of plantenkwekers. Wij leidden bezoekers persoonlijk rond en konden zo informatie op maat bieden”, legt Wim in ’t Groen uit. Daaraan droeg ook de RZ Partner app bij, waarmee bezoekers de QR-code van de rassen konden scannen en de getoonde informatie aanvullen met hun eigen bevindingen.

 

Meer weten? Neem dan contact op met uw Rijk Zwaan teeltadviseur. De RZ Partner app is gratis te downloaden in de App- of Playstore.