Open Heart Cos

Open Heart Cos

Bindsla is wereldwijd het sterkst groeiende slatype. Deze slasoort heeft veel gunstige eigenschappen, zoals een knapperige zoete smaak en een mooi contrast in de mix van blond naar groen. Maar bindsla is ook gevoelig voor binnenrand en verkleurt sterk roze na snijden. Rijk Zwaan biedt met Open Heart Cos een oplossing voor deze problemen.

Pluspunten

Open Heart Cos heeft naast de gebruikelijke goede eigenschappen van bindsla een paar grote pluspunten:

  • Compacte nerf
  • Open krop
  • Veel blad van een lang formaat, met uniforme breedte

Speciaal voor verwerking

Open Heart Cos is toegesneden op snijderijen. De middennerf is compact in plaats van hol. Daardoor verkleurt hij niet roze bij snijden. Ook is de nerf daardoor slanker. Zo past hij beter op een sandwich en zitten er geen grote stukken nerf in een zak gesneden sla.

Dankzij de open krop is de sla minder gevoelig voor binnenrand. Door de open opbouw van de krop zijn de bladeren bovendien in een handomdraai los te snijden of mechanisch te oogsten.

Eén krop levert veel uniforme bladeren op met een aantrekkelijke groene kleur. Van de krop is 70-80 procent van het blad bruikbaar. Hierdoor is er weinig restafval.

De bladeren hebben precies het formaat dat snijderijen graag zien: lang en overal even smal. Dit levert uniforme stukjes sla op.

Meer informatie over Open Heart Cos