Salatrio: de 'levende sla' dat kleur toevoegt aan het schap

Bij Rijk Zwaan zijn we oprecht gepassioneerd over Salatrio, ons aantrekkelijke slaboeket met niet één, niet twee, maar drie verschillende slarassen. Mensen vragen ons vaak waarom er drie rassen in zitten. Door drie zaden op één kluit te telen, ontstaat de perfecte balans: een smaakvolle en sappige groene, een aantrekkelijke rode, en een derde soort met een contrasterende kleur, textuur of bladvorm. Als dat de aandacht van de consument niet trekt, dan doet niets dat! Belangrijk om te weten is dat de combinatie van rassen niet vastligt, hierdoor is er altijd een mix die aan uw behoeften voldoet, afhankelijk van de markt, de voorkeuren van de consument en de toeleveringsketen.

geïnteresseerd in Salatrio?

Neem contact op met:
Bauke van Lenteren

Hoe het allemaal begon

Salatrio - soms ook wel bekend als Tricolor, Lettuce Trio of Multicolour - is ongeveer 20 jaar geleden ontstaan in Noord-Europa, parallel aan de ontwikkeling van de hydroteelt van sla. De originele Salatriomix bevat een groene Lollo Bionda, een rode Lollo Rossa en een Eikenbladrode en is nu te vinden in bijna elke grote supermarkt in Noord-Europa. Later, naarmate de wereldwijde uitbreiding van de hydroteelt zich voortzette, zijn er meer mixen beschikbaar gekomen die zijn afgestemd op de verschillende consumentenvoorkeuren. Daarnaast is Salanova®, de sla die in één keer kan worden afgesneden, in het spel gekomen. Al zijn bladeren, van de buitenste tot de binnenste, zijn handig op maat, waardoor Salanova een perfect onderdeel is van de Salatrio mix. Lees over Rindi Bristol's, senior director van Whole leaf, ervaringen met Salatrio. 

Uniek product voor hydroteelt of vertical farming systemen

Dit unieke product wordt verkocht met de wortels eraan. In feite zijn het de wortels, het substraat en de pot die de slatrio bij elkaar houden. Dit concept kan alleen op water worden geteeld of in verticale kweeksystemen, aangezien het product optimaal schoon moet zijn om te kunnen worden geoogst en verkocht te worden als een levende sla, voor ultieme versheid.

Omdat het trio van levende slasoorten zo'n nieuw concept is, is het essentieel om consumenten te informeren over de voordelen. Love My Salad, het consumentenplatform van Rijk Zwaan, is uitermate geschikt om deze boodschap over te brengen als onderdeel van promotieactiviteiten. Naast het enthousiasmeren van consumenten om Salatrio te kopen, geeft Love My Salad ook tips hoe je Salatrio thuis kan bewaren en deelt het inspirerende recepten hoe je de sla kan verwerken in smakelijke salades en heerlijke sandwiches. 

Meer dan 60 aantrekkelijke en kleurrijke mixen

Alles valt of staat met de perfecte balans, dus worden er voortdurend honderden nieuwe Salatrio mixen getest op Rijk Zwaan's hydroponische onderzoeksstations. De ideale mixen zijn altijd gebaseerd op voorkeuren. We selecteren zoete, knapperige en sappige groene rassen die compact blijven, zodat de rode slarassen voldoende ruimte krijgen om te groeien. Dit resulteert in een mooi "boeket" van verschillende kleuren, texturen, smaken en bladvormen. Om ervoor te zorgen dat we voldoen aan de eisen van zowel consumenten als retailers, onderwerpen we al deze mixen ten slotte aan een echte test: consumentenproeven in samenwerking met onze sensorische panels en het Rijk Zwaan Retail Center.

Retailers favoriet

Salatrio biedt het gemak van gemengde saladezakjes in één enkel product. Vers geplukt door de consument thuis: verser dan dat wordt het niet! Deze zeer aantrekkelijke en kleurrijke toevoeging aan de slacategorie springt in het oog van de consument, plus het combineert drie verschillende slatypes in één SKU, wat resulteert in een hoge rotatie. En voor detailhandelaren die een stap verder willen gaan, zijn er toffe manieren om de voordelen van deze 'levende sla met wortels' te presenteren, zodat het voor de consument zelf een praktijkervaring wordt.

Geïnteresseerd in Salatrio?

Bekijk Salatrio met eigen ogen op Rijk Zwaan's Hydroponics Demo dagen, ontmoet ons op aankomende beurzen of maak een afspraak voor een bezoek aan het Rijk Zwaan Retail Center in Berlijn.