Rijk Zwaan Stronger Together

Samenwerken in een dynamische markt

Rijk Zwaan zet zich in om telers en partners te ondersteunen bij hun inspanningen om groenten en fruit te produceren, distribueren en / of verwerken. Op basis van de allernieuwste marktinzichten willen we de AGF-keten helpen zich aan te passen aan de 'nieuwe economie' door op maat gemaakte, relevante en toepasbare adviezen en oplossingen te bieden. Onze teams doen hun uiterste best om de dagelijkse activiteiten soepel te laten verlopen en in contact te blijven met onze partners.

Volg ons via social media

#StrongerTogether

Social media feed

22 oktober - Klanten een beleving bieden: live op het veld óf digitaal

Twee keer per jaar organiseert groenteveredelingsbedrijf Rijk Zwaan internationale demodagen voor de vollegrondgewassen op de Research & Breeding locatie in Fijnaart (Nederland). Door de coronamaatregelen en reisbeperkingen was het dit jaar anders. Toch bleef ook veel hetzelfde. “Het demoveld stond vol met de nieuwste sla-, spinazie-, brassica- en wortelrassen van Rijk Zwaan en net als altijd draaide het om persoonlijk contact”, aldus Bauke van Lenteren, Marketing Specialist Lettuce, bij Rijk Zwaan.

10 september - Gezonde Salanova® toegankelijk voor groter publiek

Gezonde voeding is belangrijker dan ooit. Retailers merken dan ook dat de consument steeds vaker kiest voor vers. Salanova® bijvoorbeeld. Deze groene bladgroente is rijk aan antioxidanten, vitaminen, mineralen en vezels. En dankzij een door Rijk Zwaan geïnitieerde samenwerking tussen Finca El Sauce en Expo Verde Agricola ligt het product nu in nóg meer Argentijnse supermarkten.

7 september - Rijk Zwaan Global Open Field e-vent

Rijk Zwaan organiseert van 14 september tot en met 16 oktober het Rijk Zwaan Global Open Field e-vent Fijnaart. Het event belooft een unieke combinatie te worden van persoonlijke (online) veldbezoeken en meetings. We stellen op maat gemaakte programma’s samen voor onze klanten. Zo zorgen we ervoor dat, juist ook in deze tijd, klanten de persoonlijke aandacht krijgen.

10 juli - Spelers in de meloenketen op zoek naar innovaties

Meloenproducenten, handelaren, snijderijen en retailers uit de hele wereld tonen interesse in innovaties als de gele watermeloen Tropical Sunshine en de handige oogstindicator Ready to eat. Hoewel de coronacrisis de markt afgelopen maanden danig verstoorde, is de keten optimistisch over de toekomst. Het online global melon & watermelon event van Rijk Zwaan vond plaats van 29 juni tot 10 juli en kon rekenen op honderden bezoekers van alle continenten, die hun ervaringen en expertise met elkaar deelden. 

3 juli - Dieprode pruimtomaat valt in de smaak bij thuiskoks

Door de coronacrisis maken consumenten structureel andere keuzes bij de aankoop van groente en fruit. Zo zagen  Europese retailers de afgelopen maanden de vraag naar pruimtomaten voor homemade soep en saus toenemen. Dat geldt ook voor verspakketten, waarin dit type tomaat vaak is opgenomen. 

16 juni - Europese groenteketen wil door coronacrisis versneld omschakelen naar mechanisch oogsten

Groentetelers en de voedselverwerkende industrie uit onder meer het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Italië en Duitsland overwegen door de coronacrisis versneld om te schakelen naar mechanisch oogsten. Het gaat vooral om bladgewassen, hoewel ook bij andere gewassen de wens speelt om verder te automatiseren. Dit blijkt uit interviews met verschillende Europese ketenpartners.

9 juni - Marco van Leeuwen reflecteert op de impact en kansen van COVID-19

De coronapandemie heeft de wereldwijde voedselproductie aanzienlijk beïnvloed. Hoewel de activiteiten van de landbouw- en zaadsector in grote lijnen zijn vrijgesteld van beperkende maatregelen, is het moeilijk te voorzien wat de impact op middellange en lange termijn zal zijn. Zaad levert een fundamentele bijdrage aan het waarborgen van voedselzekerheid. Marco van Leeuwen (Directeur Rijk Zwaan) reflecteert op de impact en kansen van COVID-19 tijdens het jaarlijkse congres van de International Seed Federation (ISF).

22 mei - Partners in de groenteketen helpen

Onze teams doen hun uiterste best om de dagelijkse activiteiten goed te laten verlopen en in contact te blijven met telers en vele andere partners. We grijpen elke kans aan om onze hulp voort te zetten door middel van effectieve online communicatie, maar we blijven ook via persoonlijk contact in gesprek.

Stronger Together

De verspreiding van het coronavirus raakt ons allemaal. Telers, handelaren, supermarkten en vele anderen in de voedselketen werken keihard om ervoor te zorgen dat er voldoende voedsel beschikbaar is en blijft. Ze zijn allemaal elke dag een belangrijke schakel in de voedselketen. Daarom doen meer dan 3,300 medewerkers wereldwijd hun uiterste best om de levering van zaden door te laten gaan.

19 maart 2020 - boodschap van de directie

Groentezaden staan aan het begin van de voedselketen. Zonder groentezaden kunnen telers geen groenten produceren voor de consument.

Lees de boodschap van de directie van Rijk Zwaan