Trial Center Tomato

2 januari - 31 oktober Kwintlaan 5a, 2295 KL, Kwintsheul, Nederland

De deuren van Rijk Zwaan’s Trial Center Tomato in Kwintsheul (Nederland) zijn weer geopend. Rijk Zwaan biedt bezoekers hier de mogelijkheid om bestaande en nieuwe rassen tomaten te bekijken en te proeven.

Volledig assortiment

Jaarlijks teelt Rijk Zwaan zo’n 100 rassen tomaat in het Trial Center Tomato, van snack- tot vleestomaat. In de kas staan dit jaar ongeveer 40 bestaande rassen en 60 nieuwe rassen. We volgen het teeltproces en het -rendement van de rassen zeer nauwkeurig en vergelijken deze gegevens met de standaardrassen in alle segmenten. Ook dit jaar kunnen we onze bezoekers weer mooie nieuwe rassen laten zien. Naast de tomaten, presenteren we ook komkommer-, aubergine- en paprikarassen. Deze worden niet geteeld in het trial center, maar kunnen wel beoordeeld worden in de presentatieruimte.

Uitgebreid met belichte kas

Het Trial Center Tomato is uitgebreid met 3.500 m2 belichte tomatenteelt. In deze afdeling testen we hoe 51 tomatenrassen presteren onder hybride belichting. Zo spelen we in op de trend dat bedrijven wereldwijd steeds vaker kiezen voor een belichte teelt. Met de extra 3.500 m2 beslaat het Trial Center Tomato nu een oppervlakte van 12.500 m2. 

De teelt in deze kas loopt door tot eind september. 

Locatie: Kwintlaan 5a, 2295 KL, Kwintsheul
Zie google maps. 

Hygiënemaatregelen

Komt u bij ons langs in het Trial Center Tomato? Dan bent u van harte welkom. Wilt u alvast de film bekijken? Er is een aantal hygiënemaatregelen waar we rekening mee moeten houden.