Het verhaal van Rob

‘Ook in de winter een goede meloen’

Rob van de Weele is Manager AGF bij Detail Result, waarmee hij verantwoordelijk is voor het category management en de inkoop bij de supermarkten Dirk en Dekamarkt. Zijn doel is om consumenten een goed assortiment te bieden met een betrouwbare kwaliteit.

Consistente smaak

 “Consumenten verwachten jaarrond hetzelfde product: beschikbaar en met een consistente lekkere smaak. Bij meloenen is dit in de winter een uitdaging; dat was me al langer een doorn in het oog. Ik raakte hierover in gesprek met Rijk Zwaan en die hebben me in contact gebracht met een teler in Costa Rica die een ander type meloen teelde. We startten samen een pilot en de inderdaad bleken deze vruchten ook na lang transport nog goed te smaken, waarmee het een waardevolle aanvulling was voor ons assortiment.”

Teeltsessies op de winkelvloer

“Later heeft Rijk Zwaan ook nog geholpen bij de promotie van dit product en een aantal testsessies georganiseerd op de winkelvloer. Het voordeel van de samenwerking met een veredelaar is dat zij de hele keten bij elkaar kunnen brengen, zodat we samen kunnen focussen op de consument.”