Het verhaal van Marcel:

‘Samen streven wij naar meer schapruimte voor Sweet Palermo®’

Marcel van Kester

Marcel van Kester uit Poeldijk teelt al jaren op drie hectare rode en gele zoete puntpaprika’s onder het Rijk Zwaan-merk Sweet Palermo®. Een bewuste keuze, want met goede kwaliteit en smaak kan hij zich onderscheiden.

Gewoon de lekkerste

“Continuïteit van mijn bedrijf, dat is mijn belangrijkste doel. Daarom heb ik gekozen voor Sweet Palermo®. Dit is gewoon de lekkerste zoete puntpaprika. In ons gezin staat hij zowat elke dag op het menu, want mijn kinderen vinden ‘m heerlijk. Smaak staat voor mij op nummer één. Daar pas ik mijn teeltmaatregelen op aan, door bijvoorbeeld voldoende voeding te geven. Daarnaast hecht ik aan een schone en duurzame teelt door maximaal in te zetten op biologische bestrijding en hergebruik van water.”

Samen in de wedstrijd

“De samenwerking met Rijk Zwaan is gewoon goed. Mijn teeltadviseur komt regelmatig langs om te kijken hoe de teelt verloopt. We bespreken de stand van het gewas en de marktontwikkelingen. De band is sterker dan gewoonlijk, omdat wij voor het merk Sweet Palermo® telen. We zitten daardoor samen in de wedstrijd. Hoe beter de teelt en afzet gaan, hoe gunstiger dat is voor ons allebei.”

Meer schapruimte

“De markt van zoete puntpaprika’s is klein. Ik hoop dat deze stap voor stap verder groeit. In een deel van mijn kas teel ik de gele variant, maar dat aandeel is nog klein. Pas heb ik de nieuwe kleuren oranje en chocolate gezien. Het is een goede zaak dat Rijk Zwaan reclame maakt bij klanten voor kleurenmixen. Een tuinder kan dat nooit alleen. Het zou mooi zijn als de nieuwe rassen commercieel slagen en er meer schapruimte komt voor Sweet Palermo®.”