Het verhaal van Hugo

‘Consumenten oogsten hun duurzaam geteelde sla zelf in de winkel’

Amazing Farm in Indonesië heeft een missie: het groenteteeltbedrijf wil een gezonde lifestyle promoten door consumenten te voorzien van een hoge kwaliteit groenten. Samen met hun klant Ranch Market en met Rijk Zwaan vonden ze een innovatieve manier om dat te bereiken: telen in de winkel. Marketing manager Hugo Sukarno licht dit vernieuwende retailconcept toe.

Teelt op water

“Begin 2015 zijn we gestart met een nieuw project: klanten van Ranch Market-winkels konden hun eigen Salanova®-sla direct oogsten, van een echt teelt-op-water teeltsysteem. Rijk Zwaan hielp ons met de rassenkeuze en teeltadvies, omdat deze manier van telen relatief nieuw was voor ons.”

“We lancheerden het nieuwe concept bij de opening van de Ranch Market in Tangerang, Groot-Jakarta. De bezoekers reageerden opgetogen en plukten volop hun favoriete Salanova®-types voor in hun winkelmandje. Om onze verkoop te ondersteunen, leverde Rijk Zwaan verschillende Salanova®-marketingtools, zoals flyers, verpakkingen en receptkaarten.”

Gezond en veilig

“Retailketen Ranch Market focust op unieke en premium kwaliteitsproducten. Vooral gezondheid en veiligheid zijn erg belangrijk voor hun klanten. Dat maakt de op water geteelde groenten in de winkel erg populair. Het gewas is in dit teeltsysteem immers minder vatbaar voor ziektes en klanten kunnen met eigen ogen zien hoe het product is gegroeid.”

Samenwerking in de keten

“Sinds de introductie zijn we  verschillende uitdagingen aangegaan, bijvoorbeeld op gebied van concurrentie, productkwaliteit en logistiek. Samenwerken met alle partners in de keten, van zadenleverancier tot consument, blijkt telkens weer nodig om een goede oplossing te vinden. Uiteindelijk is onze gemeenschappelijke uitdaging om meer consumenten te bereiken en hen te inspireren om meer verse en gezonde groenten te laten eten.”