‘Een bezoek aan het Retail Center zorgt altijd voor nieuwe ideeën’

Het verhaal van Gitmans

Sinds de opening in 2017 heeft het Retail Center van Rijk Zwaan in Berlijn inspiratiesessies en onderzoeksprogramma’s met ketenpartners uit de hele wereld gefaciliteerd. “We komen altijd terug met een hoofd vol nieuwe ideeën”, zegt Flip Gitmans van Lenta.

Verschillende schapindelingen

Het succesrecept van het Retail Center bevat verschillende ingrediënten: aanbod van op maat gemaakte programma's, organisatie van workshops, onderzoek van verschillende schapindelingen in een realistische supermarktomgeving. Het Retail Center van Rijk Zwaan biedt drie schapindelingen: een Nederlands koelschap voor gemaksproducten, een Amerikaanse schapindeling en een Duitse discountopstelling. Dit model van supermarkt-displays van over de hele wereld biedt een omgeving waar partners uit de internationale versketen - zowel vooruitstrevende handelaren en telers als retailers - kunnen experimenteren en innoveren met presentatieconcepten.

Goed overzicht

Eén van die partners is Flip Gitmans, Fresh Fruit & Vegetable Director bij Lenta, een retailketen met 232 hypermarkten in 84 steden in Rusland. “Voor ons is elk bezoek aan het Retail Center zeer nuttig. We krijgen een goed overzicht welke producten beschikbaar zijn. We kunnen voelen, proeven, ervaren en vergelijken. Niet alleen producten met elkaar, maar ook als vergelijking met wat er in Rusland wordt geteeld,” zegt hij. “Het is geweldig om dit allemaal op één plek te hebben. Het is ook erg handig om een ​​reeks verpakkingsopties bij de hand te hebben, zodat we gemakkelijk onze favorieten kunnen kiezen. Dankzij de aanwezigheid van zoveel kennis onder één dak vertrekken we altijd met nieuwe ideeën voor innovatie en verbetering van ons assortiment en onze winkels.”

Groei van de categorie

Met het brede scala aan middelen die het biedt, creëert het Retail Center niet alleen nieuwe kansen voor individuele partners, maar ook groei voor de hele categorie groenten en fruit. Michael Gerhard, Accountmanager bij Rijk Zwaan, licht toe: “We bieden onderzoeksfaciliteiten, maar delen ook onze kennis van belangrijke categorieën als sla, meloen, tomaat, komkommer en paprika. Dat omvat diepgaande scans van elk assortiment. Samen met de input van onze retailklanten en onze kennis van belangrijke categorietactieken, kunnen we helpen een ideaal productaanbod te creëren. Dat kan leiden tot verdere groei van de categorie.” That’s how we share a healthy future.

Wilt u meer weten over het Retail Center? Lees meer of maak een afspraak via  https://www.rijkzwaan.com/retailcenter.