Het verhaal van Serge

‘Kans om mensen meer te verleiden met paprika’

Serge Aime Kouakou werkt al vijftien jaar als chef-kok. Oorspronkelijk komt hij uit Ivoorkust en hij werd opgeleid in Londen. Nu serveert hij de Spaanse keuken in zijn restaurant in Almeria. Zijn persoonlijke ambitie is dat meer mensen groenten eten en ervan genieten.

Inspirerende innovaties

“Groenten passen perfect in de trend van gezond eten. En ze zijn zo veelzijdig! Twee jaar geleden ontmoette ik mensen van Rijk Zwaan. Zij leerden me een reeks nieuwe producten kennen. Zoals een tomaat met een intense kleur vruchtvlees, die zelfs geschikt is voor sushi. En een hele serie voor mij onbekende slasoorten, die je op heel veel manieren kunt bereiden. Deze innovaties inspireerden me om mezelf uit te dagen en nieuwe mogelijkheden met groenten te onderzoeken. Op mijn beurt stuurde ik mijn ervaringen naar Rijk Zwaan, zodat zij ze konden gebruiken bij hun productontwikkeling.”

Smakelijk en veelzijdig

“In het algemeen vind ik het belangrijk dat je altijd de originele smaak van een product kunt herkennen, wat ik er ook mee gedaan heb. Neem nu de rode puntpaprika Sweet Palermo. Die smaakt zoet, maar niet té zoet! Hij heeft nog altijd het juiste zuurtje. De dunne huid van deze paprika en het ontbreken van zaadlijsten geeft me heel veel gebruiksmogelijkheden. Ik kan hem in de oven gebruiken, in salades en hij is ook prima als snack. Sommige mensen houden niet zo van traditionele paprika’s. Door dit soort innovaties kunnen we nieuwe groepen klanten verleiden om meer groenten te eten.