Sandissima®

Meer weten over onze compact Sandissima’s? Ik vertel u er graag meer over.

Maarten van der Leeden
Accountmanager

Sandissima®

Kleine watermeloenen passen goed bij de huidige consumentenvraag van kleine huishoudens en ze voorkomen voedselverspilling. Met Sandissima®-watermeloenen biedt Rijk Zwaan een compacte watermeloen met een hoge interne kwaliteit. Sandissima functioneert bovendien uitstekend als bestuiver. Zo verhogen de Sandissima-rassen de productiviteit van zaadloze meloenen.

Stabiele kwaliteit

De Sandissima-rassen blinken uit in een stabiele interne kwaliteit. Ze zijn zoet, sappig en knapperig en bevatten weinig zaden. Ze zijn er in verschillende kleuren huid, van egaal donkergroen tot tijgerstreep. De Sandissima-rassen hebben een hoge opbrengst van uniforme vruchten.

Sandissima is een oogstzeker gewas dat onder alle weersomstandigheden goed presteert. De rassen beschikken over veel resistenties.

Dubbel doel

Sandissima dient een dubbel doel. Met het handige kleine formaat kunnen telers en retailers hun markt verruimen. Vooral in Noord-Europa is er vraag naar kleinere watermeloenen. Sandissima is een hygiënisch en betaalbaar alternatief voor voorgesneden meloen. De meloen is lang houdbaar. De compacte omvang maakt de vruchten logistiek aantrekkelijk.

Sandissima-rassen zijn bovendien een goed alternatief voor de tussenplanting van bestuivers. Ze verhogen de opbrengst van zaadloze rassen en verlagen de productiekosten.

Internationale uitbreiding

Met specifieke rassen voor verschillende teeltgebieden werken we aan een internationaal assortiment zodat Sandissima wereldwijd beschikbaar is. De combinatie van een sterk gewas én goede vruchteigenschappen staat centraal. We werken ook aan een zaadloze Sandissima.

Meer informatie over Sandissima watermeloenen (Spaans)