Eerste paal nieuwe demolocatie vollegrond Rijk Zwaan
Martijn Eggink, Managing Director van Rijk Zwaan, sloeg op 11 juli 2025 symbolisch de eerste paal van het Trial Centre Open Field in Heijningen. De locatie in West-Brabant wordt de standplaats van het vollegrondsteam en de nieuwe demolocatie voor vollegrondsproducten van Rijk Zwaan.
Barbecue met biologische groente in de hoofdrol
Als ‘s zomers de barbecue voor de dag komt, denken consumenten eerst aan vlees. Maar geef groenten ook eens een hoofdrol. Tijdens een inspiratiesessie op 17 juni liet chef Martijn Korving van De Vuurplaats in De Bilt proeven hoe smakelijk prei, spitskool en paprika’s op de grill kunnen zijn.
Veggies First lanceert eerste campagne
Wereldwijd eten de meeste mensen consequent te weinig groenten. Daarom is Veggies First gelanceerd: een internationaal initiatief dat zich inzet om de groenteconsumptie te verhogen.
Geen nieuw officieel valse meeldauwfysio in Europa
Op 1 juli benoemde de Europese werkgroep van de International Bremia Evaluation Board (IBEB-EU) géén nieuwe variant van valse meeldauw in sla.
Rijk Zwaan opent tweede pand voor zaadbewerking
Rijk Zwaan kondigt met trots de opening aan van een nieuw pand in De Lier. Met deze uitbreiding vergroot het groente- en fruitveredelingsbedrijf de capaciteit voor zaadschoning, bewerking, opslag en verpakking, om zo te blijven voldoen aan de groeiende vraag naar groentezaden. Op dinsdag 8 april werd het nieuwe pand ‘Seed Connect Centre’ officieel geopend in aanwezigheid van medewerkers, bouwpartners en burgemeester van gemeente Westland Bouke Arends.
Smaakpaprika's flink in de lift
Smaakconcepten zijn uitgegroeid tot een belangrijke pijler onder het paprika-assortiment van Rijk Zwaan. De concepten Sweet Palermo en Tatayoyo - die zich beiden kenmerken door paprika’s met een zoete, sappige smaak - wonnen de afgelopen jaren flink aan terrein. En nog steeds: smaakvolle paprika’s voorzien duidelijk in een consumentenbehoefte en helpen de paprikaconsumptie op te krikken. Rijk Zwaan zet daarom vol in op de doorontwikkeling van deze concepten én op de veredeling van nieuwe smaakpaprika’s.
Inzicht in abiotische stress bij planten
Wanneer planten stress ervaren door kou, hitte, zout in de bodem of een tekort aan vers water, leidt dit tot een lagere productie. Daarom ontwikkelen we rassen die goed gedijen onder warme, droge omstandigheden. In deze blog deelt Ehab Aboukheir, Teamleider Seed Technology Research, meer over ons onderzoek naar abiotische stress.
De tomatenrassen van Rijk Zwaan combineren hoge resistentie met smaak
Door samenwerking met Rijk Zwaan krijgen telers als eerste toegang tot de nieuwste resistente rassen. Het helpt hen om strategisch in te spelen op de behoeften van retailers en waarde toe te voegen voor de consument. Een voorbeeld is Anizalla RZ, de nieuwe ToBRFV-resistente mini-pruimtrostomaat die al commercieel wordt geteeld voor de verkoop in Duitsland en Groot-Brittannië. “We zorgen dat retailers rassen op de markt kunnen brengen die de consument op het gebied van smaak en uiterlijk waardeert”, zegt Maarten van der Leeden, Client Manager Sales bij Rijk Zwaan in Nederland.
Samen willen wij de markt voor snackkomkommers vergroten
Met succes startte FreshValley vorig jaar met de teelt van snackkomkommer Quantario RZ. Sales Manager Teun van Roosmalen van de telersorganisatie uit Sevenum is trots op het partnerschap met Rijk Zwaan. “Samen kunnen we steeds meer supermarkten in Europa interesseren. Met deze gezonde snack maken zij hun allerjongste klanten blij.”