Waarom Rijk Zwaan

Bij Rijk Zwaan zien we onze klanten als partners. We streven ernaar win-winsituaties te creëren en in de hele waardeketen duurzame samenwerkingsverbanden te vormen.

Waarom zou je partner willen worden van Rijk Zwaan?

Improving production results
Verbetering van de productieresultaten

Het selecteren van het juiste ras vraagt om advies op maat. Wij vinden het belangrijk dat onze rassen vervolgens een optimale opbrengst opleveren.

Aligning supply and demand
Vraag en aanbod op één lijn brengen

Ons netwerk in de mondiale groentesector komt u ten goede en biedt waardevolle inzichten en verbindingen op maat van uw behoeften.

Combining strengths for R&D
Krachten bundelen voor R&D

We vertalen onderzoeksinzichten naar onze veredelingsprogramma’s, waardoor de ontwikkeling van innovatieve rassen wordt versneld

Win-winsituaties en samenwerking voor de lange termijn

Rijk Zwaan Nederland biedt groentezaden van hoge kwaliteit. Onze betrokkenheid houdt echter niet op bij de verkoop van de zaden. We zien onze klanten als partners, streven naar win-winsituaties en gaan graag een samenwerking aan voor de lange termijn.

Persoonlijk teeltadvies

De keuze voor het juiste ras is maatwerk. Dit advies vereist grondige kennis van specifieke teeltomstandigheden en actuele marktontwikkelingen. Onze gewasspecialisten adviseren een ras alleen wanneer zij er zelf van overtuigd zijn dat het in uw situatie de beste keuze is. We vinden het belangrijk dat onze rassen vervolgens optimaal tot hun recht komen. Daarom besteden we veel tijd en aandacht aan kennisoverdracht. De kennis die we zelf ontwikkelen, gebruiken we als input voor onze veredeling.

Wat kunt u van ons verwachten?

 • Ervaren teeltadviseurs
 • Advies op maat via ons klantportaal Partner RZ
 • Uitnodigingen voor bezoeken aan demolocaties, zoals het Trial Centre High Tech in De Lier en het demoveld in Fijnaart
 • De kans om te overleggen met vakgenoten op onze telersbijeenkomsten
 • Betrouwbare informatie uit onze rassenproeven

undefined

Teeltadvies

Voor het selecteren van het juiste ras is advies op maat nodig. Dit advies vereist diepgaande kennis van specifieke teeltomstandigheden en de laatste marktontwikkelingen. Onze gewasspecialisten bevelen rassen alleen aan wanneer ze ervan overtuigd zijn dat het voor uw situatie de beste keuze is. Het is belangrijk voor ons dat onze rassen vervolgens een optimaal resultaat opleveren. Daarom besteden we veel tijd en inspanning aan het delen van kennis.

Wat kunt u van ons verwachten?

 • Ervaren gewasspecialisten
 • Advies op maat via onze Partner RZ-klantenportal
 • Uitnodigingen om demovelden en kassen te bezoeken
 • De gelegenheid om ideeën uit te wisselen tijdens onze regelmatige telersbezoeken
 • Betrouwbare informatie uit onze rassenproeven

undefined

Ketensamenwerking

Alle kenmerken van groenten en fruit zijn verpakt in een klein zaadje: zaadkwaliteit, opbrengst, resistenties, vruchtkwaliteit, betere houdbaarheid, kleur en smaak. Geteeld en geoogst door telers, verwerkt, verpakt en naar de consument gebracht door retailers en foodservicebedrijven. Daarom onderhouden onze gewas-, marketing- en ketenspecialisten nauw contact met de hele waardeketen.

Wat kunt u van ons verwachten?

 • Ervaren accountmanagers, marketing- en ketenspecialisten
 • Een groot internationaal netwerk binnen de groenteketen
 • Ondersteuning en expertise voor de levering van zaden van hoge kwaliteit
 • Innovatieve producten en concepten
 • De mogelijkheid om rechtstreeks met consumenten in contact te komen via Love my Salad

Seed quality

Zaadkwaliteit

Bij Rijk Zwaan verkopen we zaden voor meer dan duizend rassen van meer dan 25 verschillende groente- en fruitgewassen. Hoe waarborgen we de productkwaliteit? Door elk zaad dat we produceren voortdurend te controleren, waarbij we voldoen aan de hoge verwachtingen die we delen met onze klanten over de hele wereld. Elk zaad. Elk ras. Elk gewas. Elke dag.