CETUS RZ F1

Knolselderij | Productief| Rond
CETUS RZ F1 product photo front L
CETUS RZ F1 product photo front L
CETUS RZ F1 product photo front L
CETUS RZ F1 product photo front S
  • Zeer snel groeiend
  • Hoge opbrengst
  • Lange donkergroene bladeren
  • Bijna geen gat
Bekijk details
Interesse in dit ras? Neem gerust contact met ons op via het onderstaande contacformulier voor meer informatie.
Je bericht: 5000 tekens over.

Rijk Zwaan doet er alles aan om uw privacy te beschermen en te respecteren, en we zullen uw contactgegevens alleen gebruiken om u op de hoogte te houden van de producten, diensten, gerelateerde informatie en commerciële en marketingactiviteiten van Rijk Zwaan. Lees onze privacyverklaring over hoe we uw informatie gebruiken. Door hieronder op verzenden te klikken, geeft u toestemming aan Rijk Zwaan om de hierboven ingediende persoonlijke informatie op te slaan en te verwerken.

Details

Naam
CETUS RZ F1
Introductienummer
47-IN75 RZ F1
Beschrijving

Het ras voor het snelle en productieve segment.

Cetus RZ is een zeer snelgroeiend ras met zeer donkergroene lange bladeren.
Dit is een voordeel bij zeer hoge temperaturen waarbij het blad de grond en de knollen bedekt.
Het ras is zeer uniform, staat hoog op de grond en heeft de wortels geconcentreerd aan de onderkant van de knol. Hierdoor is Cetus zeer eenvoudig te oogsten en ook het schoonmaken van de knollen gaat zeer snel en gemakkelijk.

Het ras is één van de snelst groeiende soorten die we hebben. Dat maakt dit ras niet geschikt voor de voor de lange bewaring. Beter kunt u dan Tarvos RZ F1 of Otago RZ zetten.
De bol van Cetus is mooi rond en heeft meestal maar één groeipunt. Daarom kan het voorkomen dat de knol, als hij heel groot wordt, een beetje uitgroeit tot de vorm van een peer. Hoewel hij heel groot kan worden, zit er bijna geen gat in de knol. De interne kleur van Cetus is minder wit dan Merga RZ of Tarvos.

Het blad is zeer donkergroen en rechtopstaand, maar kan afhankelijk van de plantafstand en het klimaat ook een infectie van Septoria krijgen. Tarvos zal sterker zijn tegen Septoria, maar het loof is iets korter en de knol is iets kleiner.

Ook is Cetus niet zo sterk tegen schieten in het koude seizoen als Merga. Gebruik dus voor de zeer vroege verplantingen Merga.

Plantafstand: 40.000 - 65.000 pl/ha

Bewaren
Korte termijn
Teeltwijze
Vollegrond
Teeltperiode
Zomer, Herfst
Markt bestemming
Industrie, Snijderij, Verse markt